V roce 2024 se můžete těšit na deset volných dnů

V roce 2024 se můžete těšit na deset volných dnů
ilustrační foto pixabay.com

Pojďme se podívat, na které dny státní svátky připadají a kolik prodloužených víkendů rok 2024 vykouzlí. V roce 2023 jsme si užili pět prodloužených víkendů, v roce 2024 se můžeme těšit „pouze“ na čtyři.

První prodloužený víkend proběhne už v lednu, neboť 1. ledna připadá na pondělí. Následně se o prodloužený víkend postarají velikonoční svátky, tedy Velký pátek (29. března) a Velikonoční pondělí (1. dubna). Další prodloužený víkend nás čeká v červenci. Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje připadá na pátek 5. července. Poslední prodloužený víkend roku 2024 si v diáři můžeme zakroužkovat na podzim, konkrétně v pondělí 28. října.

První volný den si užijeme hned v pondělí 1. ledna. Následně si na volné dny musíme počkat až do jara, kdy Velký pátek připadá na 29. března a Velikonoční pondělí na 1. dubna. Zkrátka nepřijdeme ani o měsíc později, tedy v květnu. Svátek práce oslavíme ve středu 1. května a Den vítězství o týden později – ve středu 8. května.

Zatímco Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje připadá na pátek 5. července, Den upálení mistra Jana Husa na sobotu 6. července. Na sobotní den vychází také Den české státnosti (28. září). Naopak Den vzniku samostatného československého státu připadne na pondělí 28. října. V listopadu si Den boje za svobodu a demokracii vychutnáme v neděli. A jak tomu bude o Vánocích? Dobrou zprávou je, že Štědrý den vychází na úterý, 1. svátek vánoční na středu a 2. svátek vánoční na čtvrtek. (ber)

Poslat nový komentář