Street Workout má podporu města. Bude hřiště brzy?

Street Workout má podporu města. Bude hřiště brzy?
Foto Seberevolta
Další fotky: 
Street Workout má podporu města. Bude hřiště brzy?

 

Vystoupení Seberevolty WorkOut Prostějov měli možnost před nedávnem vidět návštěvníci Restaurant Day. Celorepublikový projekt byl založený na základě vize vyměnit u jedinců drogy, alkohol a cigarety za pozitivní činnosti a následně inspirovat veřejnost vlastním příkladem. V našem městě se mu věnuje bezmála stovka nadšenců, kteří se na magistrát obrátili s přáním, mít své vlastní hřiště.

Skupinu pozvala na Restaurant Day jedna z pořadatelek, Martina Šponarová, která RD pořádá spolu s kolegyněmi Markétou Valentovou a Miladou Sokolovou, zastupitelkou města. Sokolové se jejich styl natolik zalíbil, že se rozhodla Seberevoltě otevřít dveře na magistrát. „Oslovila jsem spolu s duší Revolty Daliborem Nenálem náměstkyni Ivanu Hemerkovou. Ta je myšlence hřiště velmi nakloněna a slíbila, že o ní bude referovat na nejbližším zasedání Rady města,“ sdělila redakci Milada Sokolová.

„Jde vlastně o posilování vlastní vahou, ke kterému využíváme hodně dětská hřiště. Ta ale nejsou zrovna ideální a tak jsme uvažovali o lokalitě například v Kolářových sadech. Na setkání s paní náměstkyní se otevřela i možnost lokality velodromu v Kostelecké ulici nebo náměstí Spojenců, kde by hřiště mohlo vzniknout v rámci jeho rekonstrukce,“ vysvětlil Dalibor Nenál. "Obě místa se nám velmi líbí", dodal.

Podle Ivany Hemerkové se radnice touto myšlenkou zabývá již delší čas. „Chybí nám hřiště pro odrostlé děti a mládež, takže myšlenku Seberevolty zcela jistě podpoříme. Shodli jsme se i na lokalitách, kde by mohlo být,“ konstatovala náměstkyně. Podle jejich slov je to ale běh na dlouhou trať. „Rozhodně si nikdo nemůže myslet, že by hřiště bylo uvedeno do provozu letos. Bude to chtít čas, vše naplánovat a zajistit financování,“ dodala.

Pokud se chcete podívat, čím konkrétně se Seberevolta WorkOut zabývá, nenechte si ujít další Restaurant Day. Už dnes je jisté, že na něm prostějovští borci vystoupí. (ber)

Komentáře

Zbytečnost...

Street - ulice, ne hřiště... Pakliže bude pro Street WO hřiště, už to nebude Street WO jako takový....PS: Ve Smržicích je dosti kvalitní hřiště, které se tam taky budovalo delší dobu... A kdo cvičí s vlasti vahou, tak nemá sebemenší problém se proběhnout/projet ten kousek po cyklostezce. Navíc je tam u toho hřiště i občerstvení a starší zájemci mohou nechat své ratolesti vydovádět na dětském hřišti hned vedle. Osobně cvičím, považuji se za lepšího v Prostějově a toto je opravdu zbytečnost a vyhozené peníze, které jdou 100% využit lépe.  

Poslat nový komentář