Obyvatele Sídliště svobody trápí parkování a nedokončené opravy chodníků

Obyvatele Sídliště svobody trápí parkování a nedokončené opravy chodníků
Foto MMP
Další fotky: 
Obyvatele Sídliště svobody trápí parkování a nedokončené opravy chodníků

Další v řadě setkání vedení města Prostějova s občany, které se uskutečnilo ve čtvrtek 5. listopadu, přineslo diskuzi s obyvateli Sídliště svobody. Do debaty se zapojilo kolem třicítky lidí.

První náměstek primátorky Zdeněk Fišer přítomné seznámil se všemi investičními akcemi, které město v této části letos zrealizovalo, lidé se dozvěděli investiční plány na příští rok, které počítají s výstavbou parkoviště u Svaté Anny, zvýšením kapacity zdejší školy J. Železného. Nová bude také cyklostezka směrem k prodejně Lidl, v trase od Krasického rybníka kolem ulice Holandská. V této lokalitě se navíc počítá s rozšířením parkovišť.
Obyvatele kromě otázek týkajících se sídliště Svobody zajímala také témata jako stavba nového obchodního centra společnosti Manthellan a dění kolem Jezdeckých kasáren. Dotazovali se na osud cyklostezky vedoucí napříč sídlištěm, která je ve špatném stavu. Chodníky, které na opravy doposud čekají, byly také palčivým tématem. Okolí zdejší školy postrádá květinovou výzdobu, chybí stojany na kola a chodníčky.
„Vše jsme si poznamenali, na cyklostezce uděláme kontrolu. Co se týká oprav chodníků, zakázku vyhrála firma, která práce nestíhá v daném čase a opravy se bohužel přesouvají do příštího roku,“ vysvětlila primátorka Alena Rašková. Dalším z témat, které hýbe děním sídliště, je nedostatek parkovacích míst pro obyvatele panelového sídliště v ulici Šmeralova a jeho případná regenerace. „Budeme zde organizovat takzvané výrobní porady, kde se lidé ještě před regenerací této části budou moci vyjádřit k tomu, co potřebují a co jim tady chybí,“ slíbil Fišer. Na problém s parkováním poukazují i lidé z ulic Belgická, Finská, Norská. Debata se dotkla i pozemku, který dnes slouží jako loučka pro venčení psů. „Zde v budoucnosti počítáme s parkovištěm,“ zmínila náměstkyně Ivana Hemerková. Další setkání vedení města s obyvateli bude 19. 11. 2015 - v 17 hodin - ZŠ a MŠ Prostějov, Melantrichova 60 - jídelna školy. (red)

Komentáře

Je to on, Šlambor ze Skalky.

Ví někdo, co tam dělal za předsednickým stolem ten starý velmi tlustý pán s brejlemi na provázku volně na břiše a podle fotky spící právě druhý veršík svého spánku? Ten asi spal i se s.Štrougalem na XVI. sjezdu KSČ, ale tehdy byl ve 4. řadě. Nevíte jméno? Není to ten pán ze Skalky ??

Poslat nový komentář