Lidé ocházejí v rauši, s úsměvem a zcela vláční, říká Martin Dvořák ze Shimer Studia

Lidé ocházejí v rauši, s úsměvem a zcela vláční, říká Martin Dvořák ze Shimer Studia
Foto Shimer studio

Lechtání jsem si užila hlavně v dětství, kdy jsem ho používala v rámci bitek s bratrem. Bylo to účinnější, než rána a také nehrozilo, že dostanu vyhubováno od rodičů. Lechtávala jsem své děti a dnes si neodpustím lechtáním poškádlit partnera. Až do nedávna jsem netušila, že existují dva druhy lechtání - knismesis a gargalesis. Knismesis doprovází spíš svědění nebo lehké svrbění a nevyvolává smích: to je to, co cítíme, když se nás na kůži dotkne třeba pírko. Gargalesis je pak lechtání způsobené velkým tlakem na citlivém místě na těle. A pak jsem objevila Martina Dvořáka a jeho Studio Shimer Brno a o lechtání si s ním velmi zajímavě popovídala.

Jak Vás napadlo studio šimrání založit?

Miluji lechtání a už od malička jsem si snil o něčem podobném. Vím, že to lidi mají rádi a jediný problém s tím spojený je, že si to příliš spojili s intimitou. Přitom je to procedura jako každá jiná. Například masáž taky nikdo nevnímá jako erotickou, či jinak intimní záležitost, nebo jiný příklad, u kadeřníka vám myjí vlasy. Je to příjemné? Mně tedy ano, dokonce bych řekl, že z celé té návštěvy je to vlastně to nejlepší. A upřimně, vztah s tou kadeřnicí skutečně není nutný :) 

Takže není se čeho obávat není na tom nic špatného, ani intimního a prakticky je to procedura pro každého. Pro děti, dospělé, v páru i sólo, tedy kromě těch chorobně úzkostlivých stydlínů, kteří ale na sebe nenechají sáhnout prakticky nikoho. Prostě s tím mají problém. 

Lechtání a škrábání jako procedura v tomto našem provedení není de facto ani u nás, ani v okolních státech, a tak v tom vidím příležitost dát lidem něco nového, neotřelého a v mnoha ohledech i atraktivního. A dnes už po těch pár měsících vím, že je to pro lidi silný zážitek. Odcházejí v rauši, s úsměvem a zcela vláční nám na odchodu říkají, že tu určitě nejsou naposled a že moc děkují.

Jak dlouho tedy studio funguje?

Otevřeli jsme 3.7. 2017, tedy na samotném startu okurkové sezóny. A přesto už první den jsme měli zákazníky, což nás mile překvapilo. Ještě sice stále nemáme čísla, která bychom potřebovali pro klid duše a bezproblémový chod, ale tak nějak to frčí a lidi si nás nacházejí.

Vrací se k vám klienti, nebo jedna lekce stačí?

Kdyby jen to, oni se k nám vrací z Třebíče, Kroměříže, Přerova, Břeclavi a já nevím odkud ještě. To, že jsou ochotní jet kvůli nám až 80 kilometrů, je pro nás známkou velmi cennou. Máme už poměrně velkou základnu pravidelných lidí, se kterými po proceduře cucáme kávičku a plkáme o životě. Vznikají, řekněme, přátelské vazby a naše scratcherky jsou za to moc rády. Ostatně jejich úkolem je empatie, schopnost s lidmi mluvit a vnímat je. Bez toho nelze svou práci odvést tak, aby to zanechalo v člověku stopu fascinace.

Má personál nějaké školení, nebo jak "šimrače" vybíráte?

Mohlo by se zdát, že k tomu není třeba nic speciálního, ale opak je pravdou. Takže ano, školení, vysvětlení si technik a časy jsou velmi důležité. Máme tam i zkušební schratching, asistentky si spoustu věcí vysvětlují i mezi sebou, defacto si své technické vychytávky ukazují. Ono při proceduře 25 minut je celkem snadné předat klientovi maximum, ale jakmile je to 50 minut, už je třeba mít tzv. porcování a harmonogram. Navíc každý klient reaguje jinak a to je potřeba taky zohlednit a především vnímat. Odměnou, a současně indikátorem dobré práce, je pro scratcherku husí kůže a dost často i vrnění.

Říkal jste, že lechtivost lze oklamat. Jak to myslíte?

Často nám lidi říkají, že se doma polechtají navzájem. Inu proč ne, znám to taky. Sedneme si k televizi jeden lechtá a druhý si to užívá. Ten, co lechtá, se spíš soustředí na tu televizi a po pěti minutách ruka začíná bolet. Přestává být tou citlivou a jemnou, začíná jakési šudlání zad a po deseti minutách už partner končí. Když je někdo hodně trpělivý, tak to celé může trvat i patnáct minut. Ano, i to je super. Jenže u nás je to jiné kafe. Jen v základu je to 25 minut plně koncentrované práce nejen na zádech, ale i na hlavě, na rukou, dlaních, nohou. Procedura Extra je i s otočením, kdy Vám dopřejeme to stejné i zepředu..., tedy samozřejmě s výjimkou intimních partií. A řekněme si na rovinu, spousta lidí je až v šoku, jak je to příjemné v obličeji, bradě a na krku.

A ještě jedna malá zkušenost. Lechtivost lze oklamat. Už hodně klientů přišlo s tím, že je lechtivý tam či onde, a že by to raději vynechal. Ano, když to bude zapotřebí, vynecháme, ale nejdříve si něco spolu zkusíme, ano? Vysvětlíme, jak si z toho udělat prožitek a ono ejhle, nejen že nevynecháváme, ale stává se to často preferovanou oblastí. A to právě proto, že dotek v těchto místech byl do této chvíle odepírán, vynecháván a ta reakce na něj je víc než pozitivní.

Máte vy osobně rád lechtání?

Miluji to, samozřejmě, tak jak už jsem předeslal na začátku, bez toho by to nešlo.

 

Pokud se chcete podívat, jak taková lekce šimrání vypadá, zhlédněte https://www.facebook.com/ShimerStudio/videos/142944989647789/?q=shimer%20studio. Bližší informace naleznete na FB stránce studia a na webu www.shimerstudio.cz.

A pozor, se Shimer Studiem chystáme soutěž. Tak čtěte pozorně! (ber)

Komentáře

Vážení klienti, je nám to moc líto, ale bohužel jsme dnes dostali stopku od investorů a firma je od zítřejšího dne zavřená. Tento stav je zřejmě již nevratný. Ač jsme měli zákazníků (i přes polních) nemálo, nebylo to dosti k tomu, aby firma překonala své porodní bolesti. Bohužel relaxační škrabkání se opět přesouvá jen do Vašich příbytků.
Pakliže jste si zakoupil(a) u nás dárkový kupon o peníze nepřijdete. Napište nám na náš mail info@shimerstudio.cz číslo Vašeho variabilního symbolu a do hlavičky vepište „refundace“ a peníze Vám budou v dohledné době navráceny. S omluvou, Shimer Studio s.r.o.

zdroj: https://www.facebook.com/ShimerStudio/photos/a.116065995669022.107374182...

Poslat nový komentář