Silný vítr napáchal v Prostějově škody hlavně na porostech

Silný vítr napáchal v Prostějově škody hlavně na porostech
Foto MMP
Další fotky: 
Silný vítr napáchal v Prostějově škody hlavně na porostech

V neděli se Prostějovem prohnal silný vítr, který po celý den zaměstnával strážníky a zanechal po sobě i mnoho škod. Hlídky městské policie vyjížděly společně s hasiči k popadaným stromům i uvolněným plechům na střechách budov. 

Hned v ranních hodinách byly také vymezovací páskou zamezeny vstupy do Smetanových i Kolářových sadů, a to kvůli možnému zranění pohybujících se osob v parcích. „Hlídky během dne řešily odfouknutý kryt elektrického rozvaděče, čtyři vyvrácené stromy, uvolněnou krytinu na střeše a upadený fotovoltaický panel ze sloupu veřejného osvětlení. Stromy, které spadly na cyklostezku v lesoparku Hloučela, dále na ulici A. Krále a Hrázky, hasiči vždy ořezali, nebo stromy odstranili,“ uvedl strážník Petr Zapletal.

Hasiči provedli také zajištění poškozených střech a odstranění krytiny, kde hrozilo nebezpečí. V jednom případě, a to na objektu základní školy na Skálově náměstí, nebylo možné z důvodů silného větru použít hasičskou techniku ve výškách. Prostor byl strážníky zabezpečen proti vstupu, aby nedošlo k ohrožení života nebo zdraví. Odstranění závady na střeše budovy základní školy bylo provedeno následující den. „Vlivem špatného počasí a nepředvídatelných situací nedošlo k žádnému zranění, což je na závěr velice pozitivní informace,“ dodal Zapletal. (red)

Poslat nový komentář