Skatepark?!

Skatepark?!
ilustrační foto ber

Na webu města se objevil dotaz občana, týkající se prostějovského skateparku. Ptá se, zda je v plánu jeho renovace a poukazuje na současný nevyhovující stav. Domovní správa slibuje opravy, přidání prvků je ale v kompetenci města. To by mělo takové náklady zařadit do rozpočtu na rok 2017.

„Současný stav zrovna neodpovídá bezpečnostním prvkům, které by měly být zajištěny. Prohnilé dřevo, vypadávající rezavé, dost ostré šrouby, vypadané odhadem 50% šroubů, které drží pláty na dřevěném podkladu,“ tvrdí pisatel. „Celkově skatepark/in-line park neodpovídá běžným standardům parků, které se v dnešní době staví. Určitě by bylo dobré podotknout, že na skatepark chodí opravdu hodně dětí, dospělých, určitě více než na ostatní hřiště nebo místa, která jsou budována v Prostějově. Renovace by zajisté přinesla velký zájem i z ostatních měst,“dodává.
Odpovědi se ujal jednatel Domovní správy Prostějov Vladimír Průša. „Každým rokem se provádí celková kontrola skateparku firmou Mystic a na jejím základě se postupně odstraňují vzniklé závady. V loňském roce to byl nátěr všech pojízdných kovových povrchů. V září letošního roku ukázala podrobná kontrola některé nedostatky. Nejednalo se, ale o takové problémy, které by v té chvíli zabraňovaly plnému provozu skateparku a jeho bezpečnosti. Na základě těchto informací vypracovala firma Mystic cenovou nabídku na opravu celého skateparku. Bylo doporučeno směřovat opravy na jaro roku 2016. Celková cena oprav je 69.897,-Kč bez DPH,“vypočítal Průša.
Pokud se však jedná o výměnu, nebo doplnění prvků, je to podle něj námět na úvahu pro sestavování rozpočtu na rok 2017. (ber)

Poslat nový komentář