Pro svůj festival chtějí vybrat skauti peníze na internetu

Pro svůj festival chtějí vybrat skauti peníze na internetu
ilustrační foto obrok15.cz

 

Obrok se stal za léta svého působení nedílnou součástí skautského dění v ČR. Jedenáct stovek skautů a skautek z celé České republiky se druhý červnový týden příštího roku sjede do sportovního areálu Vesec v Liberci. Čeká je navazování kontaktů, netradiční sporty, festivalová hudební scéna, workshopy, přednášky, velká hra, ale i pomoc v základních školách či neziskových organizacích. To vše nabídne od 10. do 14. června osmý ročník celostátního setkání starších skautů s názvem Obrok 2015.

Oproti minulým ročníkům se akce „ze zelené louky“ stěhuje do moderního sportovního areálu v Liberci. Skauti jsou při financování svých akcích závislí na finančních zdrojích od svých partnerů. Poprvé skauti také vyzkouší financování pomocí crowdfundingového portálu HitHit. Pokud uspějí a získají potřebnou podporu od veřejnosti, podpoří je také Nadace Vodafone. „Za první tři dny jsme nasbírali přes 7 tisíc korun. Věříme, že to takto dobře půjde i dál,“ doplňuje ředitel komunikace Obroku Martin Štěrba a dodává, že skauti mají na získání potřebné částky 45 dní.

Obrok 2015 je určen pro skauty, kterým je mezi 15 a 25 lety, tedy pro skautské teenagery a vedoucí. 

Akce má tradici od roku 2000 a od té doby se uskutečnilo již sedm ročníků a to pokaždé v jiné části České republiky, poslední ročník se uskutečnil v roce 2013 u Vodního hradu Švihov. Setkání pořádá Junák – svaz skautů a skautek ČR, který v současné době sdružuje více než 50 000 dětí a mladých lidí - je tak největší neziskovou organizací v České republice. (red)

Poslat nový komentář