Blíží se konec byznysu sociálních dávek?!

Blíží se konec byznysu sociálních dávek?!
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

 

Sociální dávky by měli dostávat jen lidé, kteří je skutečně potřebují. Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) a Úřad práce ČR (ÚP ČR)se snaží zabránit tomu, aby doplatek na bydlení zneužívali někteří provozovatelé ubytoven. Pomoci by v tom měla například připravovaná novela zákona o pomoci v hmotné nouzi.

„Chceme zamezit obchodu s chudobou, který spočívá v pronajímání předražených ubytoven hrazených ze sociálních dávek na bydlení. Intenzivně pracujeme na návrhu nových opatření, připravujeme změnu zákona o pomoci v hmotné nouzi,“ říká ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová.

MPVS rovněž plánuje ve spolupráci s Ministerstvem pro místní rozvoj prosazení zákona o sociálním bydlení, který definuje standard sociálního bytu a vymezí osoby, jež na něj mají při plnění stanovených podmínek nárok. (red)

Komentáře

Jak může mít ten co nikdy nepracoval nárok na sociální dávky? Jako za co?

 

.. jenže ty dávky zneužívají i lidé ,kterým se nechce pracovat....mezi úřady není provázanost, nespolupracují spolu, kdo je šikovný cestu si v tomto systému najde....z dávek se má dobře a ještě dělá na černo....

Poslat nový komentář