Soud pátrá po datu úmrtí muže. Utonul ve studni

Soud pátrá po datu úmrtí muže. Utonul ve studni
ilustrační foto pohrebnictvi.cz

Okresní soud v Prostějově vyzývá každého, kdo zná okolnosti, z nichž lze zjistit datum smrti Stanislava Laži, narozeného 1963, posledně bytem trvale Pavlovice u Kojetína 96, okres Prostějov, nebo zná okolnosti, které by k takovému zjištění mohly vést, aby o nich podal ve lhůtě jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky zprávu soudu.

Stanislav Laža byl nalezen mrtvý dne 11. 7. 2022 asi v 15.30 hodin v místě trvalého bydliště ve studni ve dvorním traktu rodinného domu sestrou, která se vrátila domů z práce a hledala ho. Na dvorku jejich domu si všimla posunutého betonového poklopu na studni a ve studni našla bezvládné tělo bratra, o čemž informovala svého dalšího bratra, který požádal souseda o zavolání záchranné služby. Přivolaný lékař Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje, p. o., konstatoval dne 11. 7. 2022 v 16.19 hodin smrt Stanislava Laži a datum smrti stanovil odhadem na den 11. 7. 2022. Ve věci byly Policií České republiky zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. V té době provedeným šetřením policie bylo zjištěno, že k úmrtí Stanislava Laži došlo pravděpodobně udušením z utonutí, a že živého viděla Stanislava Lužu jeho sestra 11. 7. 2022 okolo 6.45 hodin před domem na adrese trvalého bydliště.

Soud oznamuje, že po uplynutí lhůty jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky, která končí dne 14. 1. 2023, vydá rozhodnutí, ve kterém určí den smrti Stanislava Laži. Proti tomuto usnesení není odvolání přípustné,“ konstatovala samosoudkyně Ivana Pazderová. (red)

Poslat nový komentář