I Prostějov má svou ZOO! Najdete ji?

I Prostějov má svou ZOO! Najdete ji?
ilustrační foto internet

 

Opravdu existuje a mnozí z nás jí denně procházejí. Vstupné do ZOO je pro Hanáky velmi zajímavé: 0,-Kč! Bohužel tam není komentované krmení, ale ani leckdy nepříjemný personál. Do naší ZOO se dá jít kdykoli, provoz není nijak časově omezen. Celý areál je dokonce bezbariérový, takže prohlídku lze absolvovat i s kočárkem, či na invalidním vozíku. Nic tedy nebrání návštěvě! 

Pokud do ZOO půjdete, vyzbrojte se nějakým dalekohledem, abyste se mohli lépe pokochat zvířátky. Jde totiž o zvířata na domovních znameních, která si neuvědomujeme, protože spíše hledíme do výkladů, než-li nad ně. A tak ani nevíme, že v té ZOO vlastně jsme.

Prohlídku je nejlépe začít na Perštýnském náměstí u domu č. 5. Tam je první domovní znamení. A další je asi 40m daleko. Pak už budete postupovat kolem domů tak, abyste je měli po levé ruce. A samozřejmě musíte bedlivě pozorovat každý dům. Neboť těch znamení není moc. Zvolna přejdete na nám. TGM. Když dojdete k Prioru, přejdete kolem muzea, najdete další znamení a pak zahnete na Žižkovo nám. Tam je znamení poslední. Celkem je těch znamení 8, o dalších případných nevím, takže se předem omlouvám, pokud se něco nezdaří.

A závěrem početní hádanka. Sečtěte tyto údaje:

Počet zvířat na domě č. 5 na Pernštýnském náměstí + počet znamení na tomtéž náměstí + číslo domu, na kterém je Bison bonasus. Nyní od tohoto součtu odečtěte počet všech zvířecích znamení, přidejte počet zvířat na znamení posledním a dojdete ke konečnému číslu. To číslo pošlete na mail vrstevnice@seznam.cz .

První, kdo pošle správnou odpověď, vyhraje turistickou hůl!

 

Příjemné pátrání vám přeje Josef Klimeš 

Poslat nový komentář