Kolem předání Spitznerových sadů jsou nejasnosti

Kolem předání Spitznerových sadů jsou nejasnosti
ilustrační foto MMP

 

Počátem července PvNovinky informovaly o ukončené revitalizaci Spotznerových sadů. Firmu Green Project Průhonice, která zvítězila ve výběrovém řízení, tehdy náměstek Zdeněk Fišer poslal na black list dodavatelů. Po více než měsíci se redakce dotázala magistrátu, jaký je současný stav této kauzy. Odpovědi se nám dosud nedostalo. 

Město s dodavatelem vedlo řadu jednání, týkajících se mimo jiné postupů prací, rychlosti, zacházení s ostatky a podobně. Mimo jiné vyhrožovalo i neproplacením milionových faktur. 30. června měl Green Project stavbu předat. „Byli jsme na předávacím jednání. Nehledě na fakt, že bychom se museli naučit rumunsky, protože přítomní pracovníci byli této národnosti a domluvit se s nimi nešlo, našli jsme v parku 25 závad, takže jsme stavbu nepřevzali,“ konstatoval tehdy Fišer. Podle jeho slov jediné, co se jevilo alespoň zatím bez chyby, byla zídka v Lidické ulici.   

Zda byla zjednána náprava, firma byla vzhledem k nedostatkům a problémům penalizována, se redakce dosud nedozvěděla.  

Regenerace, která začala na jaře 2014, přišla na 4,74 milionů korun, na pořízení zeleně město získalo dotaci 953 tisíc korun z Operačního programu Životní prostředí. (ber)

Komentáře

Takto dopadají zbytečné akce a vyhazování peněz!

U veřejných zakázek je hlavním kriteriem cena, takže se pak není čemu divit...

Poslat nový komentář