Prostějovský tenisový prapor drží na olympiádě už jen Kvitová

Prostějovský tenisový prapor drží na olympiádě už jen Kvitová
ilustrační foto

Prostějov/Londýn – Po Tomáši Berdychovi vypadli na olympijském tenisovém turnaji i další dvě prostějovské naděje – Petra Cetkovská, která vzdala Němce Kerberové,  Lucie Šafářová zase podlehla domácí Lauře Robsonové. Dál tak v olympijském pavouku jde jen Petra Kvitová, která ve druhém kole porazila Číňanku Šuaj Pcheng.

Pro sedmadvacetiletou prostějovskou rodačku Cetkovskou se zápas vyvíjel špatně již od samého počátku. Ztratila hned své první podání a v prvním sadě podlehla sedmé nasazené Kerberové 1:6. Ve druhém setu hrála jen do stavu 0:3, kdy po podklouznutí na kluzké trávě a zranění kotníku zápas skrečovala. "Tráva klouzala mnohem víc než při wimbledonském turnaji. Věděla jsem, že si musím dávat pozor, především při přechodu do protipohybu to bylo nebezpečné," uvedla po zápase Cetkovská. „Jsem však ráda, že jsem tady mohla být s týmem. To je důležitější, být částí toho společenství. Chtěla jsem na olympiádu, byli jsme na zahájení. Užili jsme si ho, bylo fantastické," dodala.

Na dvorcích All England Clubu se nedařilo ani druhé reprezentantce TK Agrofert Lucii Šafářové. Ta nastoupila proti domácí Robsonové a na trávě na svoji soupeřku nestačila. První set sice dokázala zvrátit s 1:5 až na tie-break, v něm však podlehla. Ve druhé sadě pak Britce podlehla 4:6 a s turnajem se musela také loučit. "Tráva není úplně můj povrch, zato ona tady hrát umí. Výborně servírovala a hrála rychle, na dva údery," vysvětlila po zápase Šafářová.

Kvitová vítězná znovu po třech setech

To česká ženská tenisová jednička Petra Kvitová byla úspěšnější. I když zápas se pro ní také nevyvíjel dobře, úvod souboje s Číňankou Šuaj Pcheng tradičně zaspala a prohrávala již 0:3, svojí tradiční zarputilostí však první set otočila a vyhrála jej nakonec v poměru 7:5. Druhé dějství mělo podobný průběh, s tím rozdílem, že české hráčce se tříbodový rozdíl 1:4 smazat nepodařilo a druhou sadu prohrála 2:6. Třetí set však Kvitová zahájila brejkem, který vzápětí potvrdila a rozhodující pasáž zápasu zvládla suverénním způsobem  6:1. Ve třetím kole se světová šestka utká s Italkou Pennetaovou. "S Flavií se známe, je šikovná a běhavá. Umí čop, kraťas i jít na síť," řekla Kvitová o své příští soupeřce, se kterou se utká ve středu.

(red)

Poslat nový komentář