Víkendový sportovní zpravodaj

Víkendový sportovní zpravodaj
ilustrační foto

LHK Jestřábi Prostějov – HC Thorax Poruba

Jestřábi dokázali navázat na středeční výhru nad Přerovem a i s Porubou si dokázali poradit, přestože vyhráli až v prodloužení. Velký problém měl prostějovský trenér, kterého stále trápí nedostatek obránců a po zranění Jedličky je jeho problém ještě větší. Tento nedostatek byl v zápase patrný, protože hosté se snadno dostávala ke koncovce a celkově byla v zápase lepší. Skóre zápasu otevřeli v 5. minutě Jestřábi. Konkrétně se trefil Pavel Kumstát, který zakončil Zacharovu akci. Hosté srovnali ve 12. minutě po Bučkově dorážce do prázdné brány. Obrat dokonali hosté v polovině zápasu Jiří Hašek, kterého prostějovská obrana neuhlídala, a on pohodlně dorazil puk do branky. Vyrovnat nepříznivý stav se jestřábům povedlo až ve třetím dějství. Opět Pavel Kumstát se dostal k puku, položil si hostujícího gólmana a střelou pod břevno vyrovnal. Hosté ale dokázali opět odpovědět a to poté, co se z mezikruží přesně trefil Lukáš Prokop. Naštěstí 4. minuty před koncem zápasu srovnal skóre Novosad, který dorazil Korhoňuv pokus a zajistil tak prodloužení, které rozhodl právě Korhoň. Černý mu po modré nabyl a Lubomír už jenom uklidil puk k tyči. LHK Jestřábi Prostějov – HC Thorax Poruba 4:3pp

Sestava:

LHK Jestřábi Prostějov: Vrba (Vydržel) - Janota, Kolibár, Kumstát, Kaluža, Tomiga, FInkes, Arnošt, Dufka - Handl, Novosad, Duba, Černý, Šebek, Zachar, Kovařík, Ševčík, Popelka, Kryl, Stráněl, Korhoň.

HC RT TORAX Poruba: Gleich (Tihlář) - Wolf, Hruzík, Šindelář, Prokop P., Zientek, Prokop L., Slavík, Axman, Krayzel, Hašek, Buček, Vrána, Pavlačka, Vaněk, Holuša, Sedlář, Galajda, Chomič, Seidler.

MSK Břeclav - 1.SK Prostějov

Ani v dalším zápase v řadě nedokázali prostějovští hráči zvítězit a vstřelit gól. Tentokráte na hřišti Břeclavi uhráli Hanáci pouze bezbrankovou remízu. Byť byli v celém zápase lepší, tak nedokázali skórovat. Největší šanci zápasu měl Machálek, kterému ale na rozbahněném terénu utekl míč, pro který si následně došel domácí brankář. Před přestávkou měl ještě jednu velkou šanci Pospíšil, který šel sám na gólmana, prosadit se ale nedokázal. Ve druhé polovině vytvořil opět slibnou šanci Pospíšil, který obešel gólmana, ale nakonec míč zastavil na brankové čáře obránce domácích Filip. MSK Břeclav – 1. SK Prostějov 0:0

BK Prostějov – Čez Basketball Nymburk

Velmi dobré utkání předvedli svěřenci trenéra Cholevy proti mistrovi z Nimburka. Velmi dlouho mu byli vyrovnaným soupeřem a i konečné skóre 73:76 mluví za hodně. Hosté se tak o výsledek báli až do závěrečné sirény. Do první čtvrtiny vstoupili domácí opravdu skvostně. Po polovině vedli již 16:8, ale do konce prvního dějství stihli hosté trochu snížit, ale v závěru domácí opět odskočili na 28:20. Ve druhém dějství přidal trojku Bratčenkov a markantní rozdíl 31:20 byl na světě. Pak ale jakoby Orli usli na vavřínech a do hry se dostali hosté. Hráči Nymburka snížili skóre, ale nakonec Hanáci pět zabojovali a po druhé siréně bylo skóre 46:36. A skvělé domácí vystoupení pokračovalo, až do posledních minut třetí čtvrtiny, kdy Nymburk dokázal rapidní náskok stáhnout na 62:54. Ve poslední části pak už domácí horko-těžko bránili tří bodový náskok a v závěru utkání podlehli velkému tlaku. BK Prostějov – Čez Basketball Nymburk 73:76.

-vil-

Poslat nový komentář