Agelky vyhrály i na Olympu a slaví titul!

Agelky vyhrály i na Olympu a slaví titul!
Agelky slaví pátý extraligový titul v řadě. Po výhře tři nula na hřišti Olympu získaly rozhodující třetí bod a oslavy mohly propuknout naplno (ilustrační foto)

Volejbalistky Agelu Prostějov mají svůj pátý titul v řadě. Rozhodlo o tom třetí finálové utkání na půdě Olympu Praha, které svěřenkyně Miroslava Čady vyhrály tři nula a stejným poměrem ovládly i celou sérii.

Úvod první sady vyšel lépe domácím, které vedly o tři až čtyři body. Prostějov však postupně začal utkání otáčet, získal vedení až 11:15 a od té chvíle, s výjimkou snížení na 16:18 měli utkání pevně v moci. Nakonec první sady ovládly 20:25, a to především kvůli častým chybám domácích. Nejlépe bodujícími na prostějovské straně byly Soaresová, Kossányiová a Hrončeková se čtyřmi body.Druhý set začal obdobně. Olymp vedl dokonce 6:2, z dalších šesti míč však získaly domácí hráčky pouze jediný a stav byl 7:7. Pak vedly Pražanky ještě 11:9, po srovnání na 12:12 už měl ale navrch opět tým z Hané a postupně si budoval rozhodující vedení. Díky lepšímu sevisu i přihrávkám, a také často chybujícímu Olympu na servisu získaly druhou sadu v poměru 22:25.Třetí sadu měl od počátku v moci Prostějov. Olympu se jakž takž podařilo držet krok do stavu 5:9, z dalších sedmi bodů ale získal jediný a zápas se změnil v prostějovskou exhibici. Stav 6:15 se postupně navýšil na desetibodový rozdíl a konečným výsledkem byl jedenáctibodový rozdíl 14:25. Prostějovská radost tak mohl vypuknout naplno. Nejlépe bodujícími hráčkami Prostějova v zápase byla Marina Miletič a Solange Soares s 12 body, Andrea Kossányiová získala pro Agel 10 bodů. Čtyřmi bloky pak k celkovém vítězství přispěla také Veronika Hrončeková.PVK Olymp – VK Agel Prostějov 0:3 (20, 22, 14)(zkl)

Poslat nový komentář