Jestřábi doma konečně zvítězili, porazili Zubry

Jestřábi doma konečně zvítězili, porazili Zubry
ilustrační foto

Jestřábům se v sobotu konečně podařilo zvítězit na domácím ledu. Přerovským Zubrům se dlouho dařilo, nakonec rozhodlo prodloužení. Jestřábi zvítězili 5:4.

Do utkání vstoupili daleko lépe hosté, když se dostali rychle do vedení. V závěrečné části se Prostějovu podařilo vyrovnat a v následném prodloužení potrestat nedisciplinovanost hostů, když přesilovou hru využil Stejskal a zařídil bod navíc. Jestřábi tak zůstávají nadále v čele 2.ligy-Východ.

„ Bylo to klasické derby, kdy dopředu není jasné, kdo je favorit. Myslím si, že po většinu zápasu jsme byli lepší, měli jsme ale problémy v přesilovkách a v proměňování šancí. Nedokázali jsme proměnit ani jedno ze dvou trestných střílení. Naštěstí se nám to povedlo v závěru urvat,“ konstatoval trenér Jestřábů Petr Zachar.

Další boj čeká Jestřáby ve středu, kdy se utkají s Novým Jičínem.

S průběhem zápasu byli spokojeni i policisté, kteří byli kvůli derby nasazeni. „Do opatření byly nasazeny čtyři desítky policistů a šest strážníků Městské policie Prostějov. Utkání se zúčastnilo 2 285 diváků, z toho 183 příznivců HC Zubr Přerov. Během opatření nedošlo k narušení veřejného pořádku, ani občanského soužití,“ uvedla mluvčí policie Marie Štrbáková. (ber)

Poslat nový komentář