Hvězdičky zářily celou soutěžní sezonu

Hvězdičky zářily celou soutěžní sezonu
ilustrační foto
Další fotky: 
Hvězdičky zářily celou soutěžní sezonu
Hvězdičky zářily celou soutěžní sezonu
Hvězdičky zářily celou soutěžní sezonu
Hvězdičky zářily celou soutěžní sezonu

Soutěžní sezona začala pro prostějovské mažoretky už v listopadu loňského roku, kdy se děvčata velmi dobře prezentovala na základním kole mažoretkové asociace IMC. Hvězdičky soutěžily v disciplíně s hůlkou a s pompony a z obou kategorií si odvezly ten nejcennější kov, tedy zlaté medaile. Na cenných příčkách skončila i miniformace s hůlkou, která si hrdě vybojovala stříbro.

Všechna naše soutěžní vystoupení postoupila do republikového kola, které se konalo v Dubňanech v květnu letošního roku. Odtud si děvčata odvezla bramborovou a bronzovou příčku.

Prostějovské Hvězdičky se dále pokoušely uspět v mažoretkové asociaci MAC, kde v regionálním kole získaly dvě stříbrné a dvě bronzové medaile, což jim zajistilo postup na mistrovství Moravy ve Vyškově a následně na mistrovství ČR v Jaroměři, kde Hvězdičky už bohužel na medailové příčky nedosáhly. Přesto ale odvedly velmi dpobrou práci.

Poslední mažoretková asociace, tedy NBTA, nás přivítala na oblastním kole v Ostravě, kde jsme vybojovaly stříbrné medaile a titul Vicemistr oblasti. Na následném mistrovství Moravy a Slezska v Hranicích vybojovala velká formace šestou příčku a miniformace medaile bronzové. Zúčastnily jsme se i mistrovství České republiky, které se každoročně koná v Poděbradech. Tam jsme v disciplíně Exhibition obsadily krásné druhé místo a získaly titul Vicemistr České republiky pro rok 2014. S pompony jsme skončily na mistrovství České republiky konaném v Mohelnici na nepopulární čtvrté příčce.

Hvězdičky se během soutěžní sezony účastnily i mnoha nepostupových soutěží, kde sklízely úspěchy a odvážely si cenné kovy. A to z Dolního Benešova, Hranic, Němčic a Prostějova.

V letošní sezoně Hvězdičky uspořádaly mimořádnou akci, tedy charitativní soutěž mažoretek v Prostějově pro Matyáše Hadru, které se zúčastnilo několik set mažoretek z Hranic, Ždánic, Bohuňovic, Trutnova, Dolního Benešova a Hněvotína. Malý Matyášek je velmi nemocný a každá pomoc je výjimečná, proto pro něj mažoretky cvičily, rozdaly mnoho úsměvů a radosti. Matyášek obdržel několik dárků, plyšáků a finanční pomoc na koupi rehabilitačních pomůcek.

Každoročně pořádají prostějovské mažoretky nepostupovou soutěž v Prostějově s názvem Prostějovská medaile. Jednalo se již o čtvrtý ročník, na kterém svůj mažoretkový um předvedlo okolo 750 mažoretek z České i Slovenské republiky. Prostějovanky hrdě reprezentovaly naše město a vybojovaly dvě stříbrné, dvě bronzové a jednu bramborovou medaili. Při předávání medailí vítězům nás podpořil i primátor města Miroslav Pišťák, který dekoroval vítězky.

Hvězdičky děkují všem rodičům a příznivcům mažoretkového sportu, bez nichž by nebylo možné absolvovat starty na tolika soutěžích, na mistrovství republiky a podobně. Děkujeme městu Prostějov za finanční podporu, bez které bychom nemohly děvčata obléknout do tak krásných kostýmů a nemohly bychom celkově fungovat a rozvíjet pohyb i radost u mladých děvčat. Děkujeme všem našim fanouškům, kteří nám drží pěsti a jezdí nám na soutěže fandit či nás podporují při vystoupení v Prostějově a širokém okolí.

Tímto taktéž zveme všechny zájemkyně o tento sport, aby nezahálely a přišly za námi, přivítáme je rády do našeho kolektivu, kde zažijí spoustu legrace a získají mnoho cenných zkušeností a zážitků. Přivítáme děvčata narozené 2000 – 2003 a malé holčičky ve věku 5 – 7 let. Veškeré informace o našich mažoretkách a reprezentantkách najdete na webových stránkách www.mazoretkyhvezdickyprostejov.estranky.cz. Neváhejte nás kontaktovat, budeme se těšit.

Monika Pechová, vedoucí souboru

 

Poslat nový komentář