Jestřábi rozstříleli Most a v příštím kole mohou rozhodnout o záchraně

Jestřábi rozstříleli Most a v příštím kole mohou rozhodnout o záchraně
ilustrační foto

Prostějovští Jestřábi doma přivítali dalšího soupeře, který neměl oč hrát, tentokrát Most. Domácí měli vlažný start do utkání a dokonce 0:1 prohrávali, poté však začali přidávat na tempu a také díky čtyřem brankám první formace zvítězili 6:2.

Jestřábi nevstoupili do zápasu dobře a byla patrná nervozita, která ústila v chyby. Jednu z nich potrestal v polovině třetiny Válek. Tři minuty na to však dostal kotouč sám před gólmana Lukáš Luňák a vyrovnal skóre, krátce před první sirénou poslal domácí do vedení Lukáš Krejčík a Prostějovským se hned lépe dýchalo. Mostečtí to však nezabalili a ve druhé třetině srovnali na 2:2. Domácí tým měl větší množství šancí a nakonec z nich dokázal i vytěžit branku, když jim nádhernou ranou vrátil vedení Jakub Matyáš. Po čtyřiceti minutách měli domácí hubený náskok 3:2.

Ve třetí třetině přidal klid na hokejky Jestřábů hned zkraje Matouš Venkrbec, jenž zvýšil na rozdíl dvou gólů. Poté se ještě dvakrát dokázal prosadit Radek Meidl a upravil na konečných 6:2. Rebelové z Havlíčkova Brodu však rovněž zvítězili a Jestřábi na ně stále mají dvoubodový náskok. V příštím kole budou hostit právě tohoto soupeře, jakákoliv výhra jim zaručí účast v první lize pro příští rok. Díky lepším vzájemným zápasům by Jestřábům dokonce mohl pro jistotu účasti ve druhé nejvyšší soutěži v příští sezóně stačit i jediný bodík.

 

Radim Nemela

Poslat nový komentář