Vzpěračským nadějí se zase dařilo

Vzpěračským nadějí se zase dařilo
ilustrační foto
Další fotky: 
Vzpěračským nadějí se zase dařilo

V sobotu 21. října se konalo třetí, poslední kolo ligy juniorů v Novém Hrozenkově (C) a současně i v Plzni (A) a Horní Suché (B). Za Holešov opět hostovali vzpěrači z Hané.

První start na ligových závodech si vyzkoušeli Ondřej Hlavinka a Radim Liška. Oběma se závody vydařily, dali si nové osobní rekordy v trhu (Ondra 105 kg, Radim 60 kg) i v nadhozu (Ondra 132 kg, Radim 70 kg). Pro Ondru to byla poslední možnost účasti na těchto závodech, protože příští rok již nebude spadat do kategorie juniorů. Junioři jsou pouze ti, kteří v daném roce dosáhnou věku mezi 13 – 20 lety.

Holešovský klub složil hned dvě ligová družstva. V lepším - A družstvu pomohl Ondra pěknými body k postupu do finále, kde se utkají 25. listopadu nejlepší týmy skupin A, B a C (Čechy, Slezsko, Morava). Zajímavostí je, že většinu členů A družstva tvořili bratři Kolářové (tři z pěti). I těm se na závodech v Novém Hrozenkově dařilo. „Příští rok by Vzpírání Haná chtělo již sestavit vlastní ligové družstvo juniorů," uvedla předsedkyně Vzpírání Haná Julie Švecová.

(Text a foto: JŠ)

Komentáře

Vzpírání mělo v Prostějově krásnou tradici, jména jako Skudřík a další měla celostátní zvuk. Jenže potom se začalo cpát předem, zadem do hokeje a tenisu a sporty jako zápas řecko-římský i volnostylaři, vzpěrači, lehká atletika (Mistr sportu Honza Mrázek!) a vůbec vše, co nezajímá Guru prostějovského sportu, tedy kde on nedostává "Price money", vše šlo k šípku. P.

Poslat nový komentář