Pszczolarski čtvrtý na MS v bodovačce a ve vedení rankingu UCI

Pszczolarski čtvrtý na MS v bodovačce a ve vedení rankingu UCI
ilustrační foto

Polský závodník Wojciech Pszczolarski, který závodí v barvách TUFO-PARDUS Prostějov a je úřadujícím mistrem Evropy v bodovacím závodě, dosáhl v rámci Mistrovstvím světa na dráze dalšího významného úspěchu své kariéry, když skončil těsně čtvrtý. To, že je bodovací závod jeho doménou a patří v této disciplíně k nejužší světové špičce navíc dokazuje fakt, že figuruje v čele rankingu UCI.

Prostějovský závodník byl jednoznačně velkým favoritem na některou z medailí a do posledního bodování po ní také sahal. O tom, že skončil čtvrtý nakonec rozhodl poslední spurt, kde ho o bronz připravil irský reprezentant Mark Downey, se kterým měl Wojciech shodný počet bodů, avšak v pořadí na pásce za ním zaostal.

Bodovací závod tak byl napínavý do posledního momentu. Nutno však podotknout, že Wojciech si v něm počínal velmi aktivně, když byl tahounem skupinky závodníků, která stíhala peloton o kolo, ve výsledném hodnocení některým soupeřům nadělil kol několik.

V rámci šampionátu absolvoval ještě madison spolu s Danielem Staniszewskim, v něm byli klasifikováni na osmém místě.

„Musím říct, že skončit v obou závodech v top 10 ve světě je super. Samozřejmě mě ale mrzí, že jsem přišel o bronz v bodovačce v posledním sprintu. Někdo ale musel skončit čtvrtý a tentokrát přišla řada na mě. Myslím, že si s odstupem času řeknu, že to není špatný výsledek, vzhledem k tomu, jaký jsem měl chvíli před MS ošklivý pád a ani jsem nevěděl, jestli odstartuju. Těší mě i výsledek v madisonu, byl rekordně rychlý a osmým místem jsme Polsku získali body do rankingu vzhledem k OH v Tokiu. Teď mě ještě čekají závody Six Day Series v Hong Kongu a pak už se zase na chvíli vrátím na silnici,“sdělil své dojmy Wojciech.

(Zdroj: www.skcprostejov.cz)

Poslat nový komentář