Mladí odchovanci DTJ sbírali medaile na Mistrovství ČR

Mladí odchovanci DTJ sbírali medaile na Mistrovství ČR
ilustrační foto
Další fotky: 
Mladí odchovanci DTJ sbírali medaile na Mistrovství ČR
Mladí odchovanci DTJ sbírali medaile na Mistrovství ČR
Mladí odchovanci DTJ sbírali medaile na Mistrovství ČR

Tento víkend se konalo v Českých Budějovicích Mistrovství České republiky školní mládeže v boxu, kde oddíl boxu DTJ Prostějov skvěle reprezentovali i mladí boxeři Dorian Kropog, Magnus Nedbal, Marcus Šándor a Barbora Mahrová. Poslední dva jmenovaní jsou novými Mistry ČR pro rok 2019.

Jako první se do ringu ve vyřazovacích bojích postavil Dorian Kropog. Ve váze do 30kg porazil na body Viktora Pačaje z Příbrami a úspěšně tak zahájil svou premiéru na svém prvním mistrovství. Následující den se v semifinále utkal s favorizovaným Marcinem z Pražského Rohovníku. Toto utkání by se dalo nazvat jako předčasné finále a byl to nejpohlednější zápas celých semifinálových bojů. Dorian prohrál na body a získal tak bronzovou medaili. Svým výkonem však ukázal, že toto je teprve začátek.

Druhou bronzovou medaili získal Magnus Nedbal. Ten postoupil do semifinále, kde ho čekal silný František Horváth z Havířova. Magnus na svém prvním mistrovství neměl zrovna nejlepší los. V semifinále se totiž střetl z pozdějším mistrem republiky. Tři ku dvaceti. Takový byl rozdíl odboxovaných zápasů Magnuse a jeho soupeře. Psychicky velmi silný a odhodlaný Magnus to věděl a i přesto odvedl vynikající výkon a bojoval až do třetího kola. Na silného Horvátha však nestačil a prohrál. Brozovou medaili si však bezpochyby zasloužil.Marcus Šándor byl favoritem ve váze do 52 kg a obhajoval loňský titul mistra ČR, který získal v Prostějově. V semifinále Marcus porazil v druhém kole RSC borce Samka z BC Plzeň. Ve finále se utkal s Martinem Rusňákem z Box clubu Chlumec a porazil jej na body. Obhájil tak titul a stal se Mistrem ČR školní mládeže pro rok 2019. První zlatá v této sezóně byla tedy doma.O tu druhou se postarala Barbora Mahrová. V semifinále porazila jasně na body Mádlovou z týmu BC Kravec Teplice a zajistila si tak postup do finále. Zde na ni čekala zkušená Viktorie Danielová z BC Holíč. S tou se Barbora utkala týden před mistrovstvím na oblastním kole v Brně, kde prohrála na body. Nutno připomenout, že Danielová má na svém kontě bezmála 40 odboxovaných utkání. Barbora jich měla před tímto finálovým bojem jen pět. „Tak jsme oba dva tušili, že to můžeme zvládnout. Úkol pro Barboru zněl jasně. Ani krok zpět. Tento rok už si Barbora titul vzít nenechala. Svou srdnatostí zkušenější soupeřku doslova přejela. Když ve třetím kole Danielovou poslala do počítání, bylo rozhodnuto. Barbora si tak vybojovala vysněný titul a stala se další odchovankyní ženského boxu v Prostějově, která získala titul Mistryně České republiky v boxu," uvedl šéftrenér mládeže Martin Klíč. „Všem našim dětem děkuji za jejich vynikající výkony a samozřejmě všem trenérům DTJ za týmovou práci," doplnil Klíč. (red)

Foto: FB

 

Poslat nový komentář