TUFO-PARDUS BMX Team zažívá další úspěšnou sezonu

TUFO-PARDUS BMX Team zažívá další úspěšnou sezonu
ilustrační foto

Dresy týmu TUFO-PARDUS Prostějov můžeme vidět nejen na závodech v silniční a dráhové cyklistice, ale také v BMX. Nutno podotknout, že přesto, že BMX družstvo vzniklo teprve před čtyřmi lety, dosáhlo pod vedením zkušených trenérů Martinem Žeravou a Janou Horákovou nemalých úspěchů na domácí i světové scéně.

Na letošním Mistrovství republiky v Brně se tak například podařilo vybojovat třetí místo (v kategorii společně s chlapci!) Štěpánce Fremlové a stříbrný v kategorii šestiletých byl Štěpán Janeček. Na medaili dosáhl také Filip Žerava v kategorii šestnáctiletých, když skončil třetí a těsně pod stupni vítězů byl ve stejné kategorii Matouš Pokorný. I ostatní závodníci dosáhli na velmi dobré umístění, když Denis Žerava skončil po menší smůle šestnáctý, mezi dvanáctiletými byl Štěpán Bachorík osmý a Dominik Novák dvaadvacátý. V kategorii CRUISR 40plus pak kvůli nezaviněnému pádu skončil osmý Martin Žerava.

Prostějovští závodníci o sobě dali vědět také v soutěži družstev, když v nabité konkurenci 57 týmů postavili dva. Úspěšnější byla sestava ve složení Š. Janeček, D. Žerava, F. Žerava, M. Žerava, když obsadili 19. příčku a tým v čele s mistryní světa Štěpánkou Fremlovou dále Š. Bachoríkem, D. Novákem, M. Pokorným byl klasifikován na 28. místě.

Na mezinárodních kláních pak excelovala Štěpánka Fremlová, která vybojovala titul mistryně světa v kategorii G.9 a zároveň se v této kategorii stala vicemistryní Evropy.

„Štěpánka už po několik sezon dosahuje skvělých výsledků, ale i v ostatních kategoriích o sobě dáváme vědět. Jsme na naše svěřence moc pyšní!“ říká trenér Martin Žerava.

„Kromě registrovaných závodníků v našich barvách ale závodí také mnoho dalších nadějí. Prozatím sbírají zkušenosti, ale i pódiová umístění v kategorii příchozích neregistrovaných. Jsme moc rádi, že se tým pomalu rozrůstá, zároveň ale budeme rádi za každou novou tvář, čímž bych chtěl všechny děti, které by si chtěly bikros vyzkoušet, pozvat mezi nás!“ dodává Žerava.

(Zdroj: SKC Pv)

Poslat nový komentář