Daniel Babor a Wojciech Pszczolarski startují na dráhovém MS

Daniel Babor a Wojciech Pszczolarski startují na dráhovém MS
ilustrační foto

Dva čeští reprezentanti budou na následujícím Mistrovství světa v Berlíně startovat ve stíhacích disciplínách. Jedním z nich je  prostějovský talent Daniel Babor. Věkem ještě stále spadá do kategorie mužů do 23 let, přesto si vybojoval místo na startovní listině scratche v rámci elitního světového šampionátu. V barvách polského národního týmu se pak představí prostějovský Wojciech Pszczolarski v bodovacím závodě a madisonu.

Scratch je Baborovou parádní disciplínou, právě v této disciplíně má na kontě juniorský světový titul a stříbro z loňského Mistrovství Evropy do 23 let. Na elitním šampionátu by tak mohl kromě sbírání zkušeností zaznamenat také umístění v popředí. Zkušenější je naopak Pszczolarski, který patří v bodovacím závodě ke špičce. Na kontě má například tituly mistra Evropy a v loňském ruce měl medaili z mistrovství světa na dosah.

„Dan je na šampionát dobře připravený, jede tam v dobré formě. Uvidíme, jak se s tím popere a jak mu to v ten den sedne. Bude závodit pouze v jedné disciplíně, proto musí vsadit všechno na jednu kartu. Na druhou stranu není kam spěchat, všechno má ještě před sebou, osobně si ale myslím, že rozhodně může překvapit,“ říká sportovní ředitel týmu TUFO PARDUS Prostějov a trenér v jedné osobě Michal Mráček a dodává: „Wojta si určitě bude chtít vynahradit loňský rok, kdy skončil na nepopulárním čtvrtém místě. V přípravě se potýkal s nemocí, věřím ale, že do toho dá vše a bude stoprocentně koncentrovaný."

Scratch mužů figuroval spolu s dalšími disciplínami na programu dne 27. 2. od 18:30. Bodovací závod je na programu o den později, finále madisonu mužů pak proběhne v sobotu 1. 3.. (red)

Foto: skcprostejov.cz

Poslat nový komentář