Sokolský běh už ve čtvrtek

Sokolský běh už ve čtvrtek
ilustrační foto

Největší běžecká akce roku v Prostějově, Sokolský běh republiky, se uskuteční ve čtvrtek 28. října. Událost se v Prostějově koná potřetí, přičemž loni vystavila závodům „stopku“ koronavirová epidemie. A zatímco v letech 2019 a 2020 se uskutečnil v Kolářových sadech, letos se místem dění stane centrum města.

Zveme všechny běžce Prostějovska od předškolních dětí až po seniory, startovat bude každá věková kategorie. Těšíme se samozřejmě i na diváky, budeme rádi, když běžce i běžkyně podpoří,“ vzkazuje široké sportovní veřejnosti Svatopluk Tesárek, starosta Sokolské župy prostějovské s tím, že v jednotlivých kategoriích jsou přihlášeny desítky závodníků. Registrace probíhala do uplynulé středy na internetových stránkách www.behrepubliky.cz. Přihlásit se ovšem lze i v den konání závodu na místě. „Tato možnost bude, ale připraveno už bude jen omezené množství startovních čísel,“ uvedl Tesárek a přidává: „Tratě budou připraveny na dětský běh v délce jednoho kilometru, hlavní závody budou na pět a deset kilometrů. Start a cíl je před sokolovnou na Skálově náměstí. Jeden okruh bude mít 2,5 kilometru, trasa povede ulicemi centra města přes Kravařovu, Palackého, Komenského ulici přes náměstí a Smetanovými sady se účastníci vrátí zpět.

Start hlavního závodu proběhne ve všech zúčastněných městech a obcích současně, a to ve čtvrtek 28. října ve 14.00 hodin. Sokolská obec prostějovská na akci spolupracuje s Maratonským klubem Prostějov. Závody budou mít oficiální časomíru.

Program Sokolského Běhu republiky

12:00 – 13:00 výdej čísel dětského závodu

12:00 – 13:30 výdej čísel hlavního závodu

13:00              start dětského závodu do 10 let

13:20              start dětského závodu do 14 let

14:00              start hlavního závodu (red)

Poslat nový komentář