Prostějov bude mít novou sportovní atrakci. Pumptrackové hřiště

Prostějov bude mít novou sportovní atrakci. Pumptrackové hřiště
Ilustrační foto https://www.svatoborice-mistrin.cz/ Přílohy

Prostějov bude mít novou sportovní atrakci. Pumptrackové hřiště

Vyroste vedle Sportcentra DDM a nabídne i prostor pro hraní petanque nebo kuliček.  Realizace by měla přijít na 300 tisíc, otevřít by mělo v květnu.

Hřiště vznikne na pozemcích, které město směnilo se soukromým vlastníkem. „Jedná se o speciální prvek vylepšující techniku jízdy. Nepůjde o profesionální dráhu, jízdu na kole nebo koloběžce na něm zvládnou i malé děti. Hřiště vznikne podél severní strany haly," přibližuje ředitel Sportcentra Jan Zatloukal, s tím že hřiště by mělo mít rozměr přibližně 30x20 metrů. Součástí hřiště budou plochy pro hraní petanque a kuliček s mlatovým povrchem.

Pumptrack je uměle vytvořený uzavřený okruh pro jízdu na kole a pokud to povrch pumptracku umožňuje, pak také pro jízdu na koloběžce, skateboardu či inline bruslích. Dráhu lze projíždět bez šlapání či odrážení. Okruh je tvořený vlnami a klopenými zatáčkami, které umožňují udržovat a zvyšovat rychlost. Princip jízdy na pumptracku spočívá v tom, že kolo nebo koloběžka jsou poháněny tzv. pumpováním, tj. setrvačností, kdy jezdec pomáhá udržovat pohyb změnou těžiště těla, tj. pohybem svého těla (střídavým tlakem na přední a zadní kolo). (ber)

Komentáře

No nechám se překvapit ale podle toho co jsem zatím vyčetl to bude jenom pro děcka a Né pro trénování

To šou ale píce vyhozený peníze párkrát zápěstí a rozpadne se vám to

Poslat nový komentář