Dnes je Světový den vody!

Dnes je Světový den vody!
ilustrační foto

Abychom uspokojili své potřeby, potřebujeme denně 120 litrů čisté vody. Voda si proto zaslouží naši výjimečnou pozornost. A tak vznikl Světový den vody, který je od roku 1993 určen na 22. březen.  pojené národy tento den navrhly v roce 1992 v rámci Agendy 21 na jednání UNCED v Rio de Janeiru, v Brazílii. Důvodem je skutečnost, že na světě více jak miliarda lidí trpí nedostatkem pitné vody a nemá přístup k vodě. 

MORAVSKÁ VODÁRENSKÁ, a.s., (MOVO) si pro den otevřených dveří vyhradila 25. 3. a letos se poprvé veřejnosti otevře i nově zrekonstruovaná úpravna vody v Tlumačově na Zlínsku a zájemci mohou dále navštívit ČOV Nové Sady Olomouc, ÚV Černovír Olomouc, ČS Chválkovice v Olomouci, ČOV Uničov, ČOV Prostějov – Kralický Háj, či ČOV Zlín – Malenovice. 

V Prostějově si návštěvníci, za pomoci laborantek, mohou nechat provést rychlý mini rozbor vody ze své studny, kterou si přinesou s sebou, podrobnější informace jsou k dispozici na www.smv.cz/voda-hrou/akce-pro-verejnost/den-vody/den-otevrenych-dveri-25-brezna-2019/. (ber)

 

Poslat nový komentář