Kaufland a Albert prodávaly drůbeží maso se salmonelou. Máte je snad doma?!
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje spotřebitele před dvěma šaržemi nebezpečných potravin v tržní síti. Jde o husí prsa s kostí, které prodával Kaufland a kachnu bez drobů z Albertu.
Z Maďarska připutovala HUSÍ PRSA S KŮŽÍ S KOSTÍ, hluboce zmrazené, označení veterinárním oválem: HU332EK, datum minimální trvanlivosti: 30.09.2025, výrobce: TRANZIT-FOOD KFT, H4362 NYÍRGELSE, DEBRECENI UT 1, Maďarsko. Laboratorní rozbor potvrdil v uvedené šarži potraviny přítomnost patogenního serotypu bakterií Salmonella Agona a Samonella Newport. Potravina je škodlivá pro zdraví. „Inspektoři SZPI vzorek odebrali v provozovně společnosti Kaufland Česká republika v.o.s,“ uvedl mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.
Druhým výrobkem je VALDOR Kachna bez drobů, kuchaná, chlazená, třída jakosti A, označení veterinárním oválem: HU 110 EK, šarže: L 210090103, datum použitelnosti: 21.10.2023, výrobce: Hungerit Zrt. H-6600 Szentes, Attila út 2, Maďarsko, země původu: Maďarsko. Laboratorní rozbor potvrdil v uvedené šarži potraviny přítomnost patogenního serotypu bakterií Salmonella Anatum. Potravina je škodlivá pro zdraví. Inspektoři SZPI vzorek odebrali v provozovně společnosti Albert Česká republika, s.r.o.
„SZPI důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří mají předmětné šarže potraviny doma (ve zmrazeném stavu), aby je nekonzumovali,“ doplnil mluvčí.
Potravinářská inspekce nařídila stažení závadných šarží z tržní sítě.
Notifikace o zjištění SZPI vložila do evropského systému rychlého varování pro potraviny (RASFF), aby případ mohl být došetřen v zemi původu.
Potraviny byly odebrány v rámci mimořádné mikrobiologické kontroly SZPI.
S kontrolovanými osobami Potravinářská inspekce zahájí správní řízení o uložení pokuty. (red)
Komentáře
Co chcete za kvalitu v řetězcích s něměckými majiteli?
Přitom stačí neochytávat a šup s tím do trouby. Nad 60° není co řešit.
Poslat nový komentář