Kvitová s Berdychem rozdrtili obhájce Hopmanova poháru

Kvitová s Berdychem rozdrtili obhájce Hopmanova poháru
ilustrační foto

Petra Kvitová a Tomáš Berdych ve svém druhém utkání v rámci Hopmanova poháru v Austrálii vyprovodili z kurtu Američany, kteří vloni v tomto turnaji smíšených dvojic triumfovali.  Letos si ve finále nezahrají díky české dvojici.

Hopman Cup 2012 se pro českou dvojici Petra Kvitová – Tomáš Berdych vyvíjí velice dobře. V prvním utkání porazili Dánsko 2:1, dalšího soupeře smetli z kurtu bez ztráty setu 3:0. Vítězství o to cennější, že na raketách Kvitové a Berdycha skončili obhájci loňského prvenství v tomto turnaji  - Američané. 

První bod získala Petra Kvitová, když porazila Bethanii Mattekovou-Sandsovou hladce 6:2, 6:1, o druhý bod se postaral Tomáš Berdych v utkání s Mardy Fishem - 6:3, 6:3. Poté se zástupci českého tenisu postarali o další bod ve čtyřhře, kterou vyhráli 6:3, 7:5. 

„Je to pro mě první vítězství ve smíšené čtyřhře a mám z něho radost. Možná i trošku větší než z výhry nad Fishem,“ s úsměvem komentoval souboj Tomáš Berdych bezprostředně po utkání.  

V pátek čeká Kvitovou s Berdychem poslední utkání ve skupině – Dánové. A bude to souboj rozhodující, vítěz postupuje do finále. Petra Kvitová nastoupí proti současné jedničce WTA Caroline Wozniacké. „Vím, že je to velice očekávané utkání, pro mě ale bude jako každé jiné,“ nenechává se vyvést z míry Petra. Druhým hráčem dánského páru je Frederik Nielsen (236 ATP), který prohrál svá utkání jak s Bulharem Dimitrovovem, tak i s Američanem Fishem. Petra s Tomášem jsou krůček od finále, nejen v Prostějově jim budou držet všichni příznivci pěsti pro štěstí.     

(jap)

Poslat nový komentář