Češi mají první bod na Hopman Cupu

Češi mají první bod na Hopman Cupu
Petra Kvitová na snímku z archivu

Tenisté Petra Kvitová a Tomáš Berdych vstoupili dnes do finálového boje o vítězství v Hopmanově poháru v australském městě Perth. Jejich soupeři jsou Francouzi Marion Bartoliová a Richard Gasquet. 

Kvitová zajistila první bod, když za hodinku a půl vyprovodila z kurtu Bartoliovou 7:5, 6:1. Petra potvrdila svou výbornou formu. V prvním setu sice prohrávala s vyhecovanou Francouzskou 5:3, ale dokázala skvěle obrátit utkání a pak už povolila soupeřce jen jedinou hru. Prolomila tak nepříznivý poměr vzájemných střetnutí – obě soupeřky se setkaly na kurtu dvakrát a pokaždé to byla Bertoliová, kdo se radoval z vítězství. Tentokrát si Petra své vítězství vychutnala. 

Na Hopman Cupu předvedla Petra spanilou jízdu, neprohrála ani jediné utkání a ztratila pouze jediný set s Wozniackou. Hořkost porážky neokusila už bezmála třicítku zápasů v řadě za sebou. 

„Utkání bylo velmi těžké, v prvním setu byla hra dost těsná, jsem ráda, že jsem vyhrála. Začala jsem dobře a stále se zlepšovala. Byl to pro mě určitě nejlepší zápas v tomto turnaji. Šla jsem bod po bodu, hrála jsem každý míč. Je příjemné takhle začít novou sezónu. Tomáš to bude mít také těžké, alevěřím, že vyhrajeme už po singlech,“ řekla v rozhovoru po utkání Petra Kvitová. 

Pokud zvítězí Tomáš Berdych nad Richardem Gasquetem (19 místo ATP), finálový zápas končí, podle regulí se vypouští čtyřhra. V případě vítězství Kvitové s Berdychem, zvednou čeští tenisté Hopmanův pohár nad hlavu po dlouhých 18 letech.      

(jap)

Poslat nový komentář