Tomáš Berdych zahájí tenisový víkend

Tomáš Berdych zahájí tenisový víkend
Foto archiv

Prostějovská tenisová hvězda Tomáš Berdych zahájí dnes v 15 hodin tenisové klání mezi družstvy České republiky a Srbska. Všem milovníkům bílého sportu nastává netrpělivě očekávaný tenisový víkend 6. - 8. dubna, v pražské O2 aréně zabojují Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem o postup do semifinále Davisova poháru. 

Los určil pro první zápas právě Tomáše Berdycha, proti němu se na kurtu postaví Viktor Troický. Utkání českých tenistů ve čtvrtfinále Davisova poháru proti Srbsku poté bude pokračovat duelem  Radka Štěpánka proti Janku Tipsarevičovi. Dvojici nejlepších českých tenistů doplní František Čermák a Lukáš Rosol. Jak uvedl trenér Jaroslav Navrátil, neměl důvod měnit nic v sestavě, která úspěšně zvládla utkání proti Italům. S největší pravděpodobností ale Berdych se Štěpánkem nastoupí i do sobotní čtyřhry. Obávaná světová jednička Novak Djokovič přes všechna avíza nakonec srbský tým nepodpořil, naděje na vítězství českého týmu tak výrazně vzrostly. 

„Pečlivě jsme zvažovali, kde Davis cupová utkání odehrát. Svou roli při výběru hrála jednak kapacita hlediště, jednak zájem diváků a vytvoření patřičné divácké kulisy. Poslední slovo ve výběru měli i samotní hráči. Zvolili jsme antukový povrch. Utkání bude každopádně těžké,“ řekl trenér Jaroslav Navrátil. V O2 aréně vybudovala odborná firma tenisový dvorec v české režii. Kurt je navršen ze speciálního podkladu a šesti vrstev antuky, spotřebovalo se celkem na 180 tun materiálu. Od neděle 1. dubna je kurt připraven, potrénovat na něm mohl nečekaně i Tomáš Berdych, kterému se nedařilo na turnaji v Americe a získaný čas tak mohl věnovat tréninku na antuce. O2 aréna je vyprodaná do posledního místečka a čeští reprezentanti věří, že atmosféra a podpora fanoušků opět sehraje svou významnou roli.   

(jap) 

Poslat nový komentář