Tropy pokračují. Přidají se k nim bouřky

Tropy pokračují. Přidají se k nim bouřky
ilustrační foto ber

Teploty nad tropickou třicítkou o uplynulém víkendu lidé naměřili na většině území Česka. Podobně teplé počasí má pokračovat i v tomto týdnu. K poměrně vysokým teplotám se v pondělí a úterý přidají bouřky. Naopak druhá polovina týdne má být slunečná.

V pondělí meteorologové ve své předpovědi očekávají jasno až polojasno, během dne až oblačno a zejména v Čechách přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší teploty na většině území nepřesáhnou 31 stupňů, v severozápadní polovině Čech to může být až 33 stupňů.

Bouřky a přeháňky podle meteorologů přijdou i v úterý. Opět mohou být i silné. Teploty budou nadále poměrně vysoké –⁠ naměříme mezi 26 až 30 stupni. Vítr bude vát mírný, v bouřkách přechodně zesílí.

Ve středu už se vrátí jasno až polojasno, nejvyšší teploty mohou vystoupat ještě o stupeň výš, než v úterý. Vát bude mírný východní až jihovýchodní vítr.

Podobné počasí meteorologové očekávají i ve čtvrtek. Přes den bude obloha jasná, večer bude na západě přibývat oblačnost. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 28 až 32 stupni.

V pátek již bude oblačno až zataženo, na východě zpočátku polojasno. Od západu se postupně na většině území přidá déšť nebo přeháňky, místy bouřky. „Další srážky by měly přijít o víkendu, kdy se začne zvolna ochlazovat,“ dodal Tomáš Mejstřík z Českého hydrometeorologického ústavu Mejstřík. Nejvyšší denní teploty se v závěru týdne budou pohybovat mezi 25 až 29 stupni. (Zdroj ČHMÚ)

Poslat nový komentář