Prostějovské Tesco zavádí nový způsob nakupování. Přes skener

Prostějovské Tesco zavádí nový způsob nakupování. Přes skener
Foto PvNovinky.cz
Další fotky: 
Prostějovské Tesco zavádí nový způsob nakupování. Přes skener

Obchodní řetězec Tesco v ČR spustil samoobslužné nakupování v prvních třech obchodech již na konci roku 2016. Systém samoobslužného skenování zboží během nákupu Scan&Shop a Scan&Shop Mobile pomocí skeneru či mobilního telefonu začal jako první fungovat v hypermarketu v pražských Letňanech, a v  prodejnách v Plzni a v Brně. Nyní míří i do Prostějova. 

Samoobslužné nakupování je výhodné u velkých nákupů. Systém funguje tak, že na začátku nákupu si zákazník vyzvedne u vstupu na prodejní plochu mobilní ruční skener. Zboží skenuje už při vkládání do vozíku a celkovou hodnotu svého nákupu má po celou dobu stále pod kontrolou. Na závěr zboží zaplatí u vyhrazených pokladen. Dobu nákupu tak zkrátí o čas ve frontě a čas strávený vykládáním zboží na pokladní pás. Stejný postup je možný s vlastním mobilním telefonem s příslušnou aplikací.

Tesco kromě skeneru, který si zákazník vyzvedne při vstupu do prodejny, nabízí i verzi s mobilním telefonem.

Pokud si myslíte, že systém "podvedete" a nenaskenujete všechno zboží v košíku, máte smůlu. Kontroly probíhají sice náhodně, ale možnost odhalení a následné ostudy je dost vysoká. (ber)

 

Poslat nový komentář