Tříkrálová sbírka je v plném proudu!

Tříkrálová sbírka je v plném proudu!
ilustrační foto Tříkrálová sbírka

Tříkrálová sbírka je největší dobrovolnickou akcí v zemi. Poprvé se uskutečnila v roce 2000 v olomoucké arcidiecézi. Iniciátorem sbírky byl olomoucký arcibiskup a metropolita moravský Jan Graubner. Už následující rok se Tříkrálová sbírka rozšířila do všech koutů Česka. Po loňské pauze můžete letos koledníky potkat v ulicích měst a vesnic v našem regionu až do 16. ledna.

Dětské koledníky vždy doprovází dospělý, který u sebe má legitimaci a na vyžádání ji předloží. Všechny pokladničky jsou zapečetěny a jejich čísla souhlasí s číslem kolednické průkazky.

Lidé mohou na dobrou věc přispět nejen koledníkům, ale i do kasiček, které budou na vybraných veřejných místech. Celoročně je možné přispívat převodem na účet charity a dárcovskou sms.

Loni vynesla Tříkrálová sbírka 81,5 milionu korun, což je o 52 milionů méně než v rekordním roce 2020. Za celou dobu existence sbírky se podařilo vybrat zhruba 1,5 miliardy korun.

Výtěžek každoročně putuje na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným, hlavně v regionech v místě sbírky. Asi desetina výnosu sbírky je každoročně určena také na humanitární pomoc v zahraničí. (ber)

Poslat nový komentář