Na Turistickém informačním centru můžete platit kartou!

Na Turistickém informačním centru můžete platit kartou!
ilustrační foto MMP

Nově mohou návštěvníci Turistického informačního centra při svých nákupech i při úhradě správních poplatků využít bezhotovostních plateb. Poslouží jim k tomu platební terminál, který byl v tomto týdnu uveden do provozu.

„Tato modernizace je dalším krokem v našem úsilí poskytovat lepší a pohodlnější služby turistům i všem návštěvníkům informačního centra,“ potvrzuje 1. náměstkyně primátora Milada Sokolová s tím, že v současnosti lze na Turistickém informačním centru zakoupit mapy, pohlednice, publikace a upomínkové předměty s motivem města Prostějova, Olomouc region Card a obvykle také zajišťuje TIC prodej vstupenek na představení pořádané Kulturním klubem u hradeb - DUHA.

Bezhotovostně je možno nově platit i za služby Czech POINTu a ověřování listin a podpisů.

„Klienti informačního centra a turisté se tedy již nemusí obávat nedostatku hotovosti. S nadcházející sezónou jistě možnost bezhotovostních plateb potěší i návštěvníky z ciziny, jelikož terminál přijímá i platby v zahraničních měnách,“ říká primátor František Jura.

Platit kartou můžete na hlavní pokladně finančního odboru, na odboru občanských záležitostí, a to při vyřízení jak občanských průkazů, tak i cestovních dokladů, a dále i na oddělení matriky. Platební karty přijímá i stavební úřad, obecní živnostenský úřad a odbor životního prostředí. Na odboru dopravy je umístěna poplatková pokladna, která přijímá jak hotovostní platby, tak i umožňuje platby správních poplatků platební kartou. Strážníci Městské policie jsou také vybaveni mobilními platebními terminály pro možnost úhrad přestupků v terénu. (red)

Poslat nový komentář