Do úklidové akce se přihlásilo už více než 800 dobrovolníků

Do úklidové akce se přihlásilo už více než 800 dobrovolníků
ilustrační foto

 

Druhý ročník úklidové akce Povodí Moravy, s.p. „My pro vodu – voda pro nás“ se uskuteční ve dvou sobotních termínech, a to 28. března a 4. dubna. Aktuálně je přihlášeno více než 800 dobrovolníků z řad ochránců přírody, studentů nebo zástupců různých zájmových sdružení. Úklid břehů bude probíhat na celkem 57 místech.

„Stejně jako v minulém roce se zatím nejvíce lidí přihlásilo ve Zlínském kraji“, upřesnil generální ředitel Jan Hodovský, který společně s managementem podniku celou akci zahájí úklidem řeky Svratky v úseku od mostu Bystrc ZOO po VD Brno.

Povodí Moravy, s.p. podpoří akci „My pro vodu – voda pro nás“ také materiálně. Kromě zajištění odvozu sesbíraného odpadu připravil státní podnik pro všechny účastníky pracovní pomůcky a malé občerstvení.

Na Prostějovsku akce proběhne v následujících lokalitách:

Hloučela, Prostějov 21.3.

Úsek: Úsek úklidu je od ulice Kostelecká po ulici Tichou.

Termín: 21. 3. 2015

Sraz: v 9:00 hodin u občerstvení „U Abrahámka“

Akce Čistá Hloučela proběhne ve spolupráci s ČSOP IRIS Prostějov. Předpokládaná účast cca 60 osob.

Plumlovská nádrž 28.3.

Úsek: čištění břehů Plumlovské přehrady se navrhuje jako pokračování loňské akce. Trasy lze různě kombinovat, případně si po dohodě zvolit vlastní.

Podhradský rybník (Plumlov Mostkovice) 28.3.

Úsek: čištění břehů Podhradského rybníka se navrhuje jako pokračování loňské akce. Trasy lze různě kombinovat, případně si po dohodě s námi zvolit vlastní.

Zájemci, kteří by se chtěli do této úklidové akce zapojit, mohou kontaktovat tiskovou mluvčí Povodí Moravy, s.p. Gabrielu Tomíčkovou, a to e-mailem (tomickova@pmo.cz) nebo telefonicky (606 044 895).

Loňský premiérový ročník byl velmi úspěšný. Do čištění břehů se zapojilo téměř 1300 dobrovolníků a ve spolupráci se zaměstnanci PM posbírali více než 24 tun odpadků a vyčistili břehy řek v celkové délce 211 kilometrů. Akce „My pro vodu, voda pro nás“ se setkala s velkým ohlasem především na Zlínsku, Přerovsku, Brněnsku a Olomoucku. (red)

Poslat nový komentář