Celosvětový úklidový den již zítra. Připojme se!

Celosvětový úklidový den již zítra. Připojme se!
ilustrační foto archiv PvN

Český svaz ochránců přírody opět vybízí dobrovolníky k účasti na podzimním pokračování české verze celosvětové kampaně „Ukliďme svět“. Letos půjde již o 28. ročník. V Prostějově se bude uklízet v sobotu 25. září.

„Ukazuje se, že tato akce se pevně uchytila v povědomí českých ochránců přírody i dalších dobrovolníků z řad veřejnosti. Magistrát města Prostějova se opětovně zapojí. Uklízet budeme ve spolupráci s Okrašlovacím spolkem města Prostějova a ČSOP Iris v sobotu 25. září 2021. Budu moc ráda, když si lidé udělají čas na pomoc přírodě a přidají se,“ informuje náměstkyně primátora Milada Sokolová a dodává:

"Okrašlovací spolek města Prostějova je jedním z hlavních organizátorů úklidu na Hloučele, stejně jako ČSOP Iris. Kolegové z IRISu „mají na starosti“ organizaci úklidu obou břehů říčky Hloučely kolem občerstvení U Abrahámka, jak směrem k ulici Tichá, tak směrem ke Kostelecké, Okrašlovací spolek „se stará“ o úklid směrem k Močidýlkům. Srazy jsou dva - oba začínají ve stejných časech od 8:30 do 9:00 hodin, jeden je u občerstvení U Abrahámka, ten druhý u penzionu Stella na ulici Olomoucká. Statutární město Prostějov, které je třetím z organizátorů, tentokrát nebude uklízet jižní část města, ale přidá se k úklidům břehů Hloučely. Základní věci, jako pytle a rukavice, dostanou všichni účastníci, kteří dorazí. Kontejnery pro sesbírané odpadky nám přistaví společnost FCC, za což jim patří dík. Pevně věřím, že lidé dorazí v hojném počtu, aby úklid byl zřetelný a na chvíli přírodě pomohl… Co by bylo ovšem báječné, aby lidé v sobě opět našli úctu k přírodě, a nechovali se jako čuňata." (red)

 

Poslat nový komentář