Migranti ve Vrahovicích nebudou, tvrdí Ministerstvo vnitra

Migranti ve Vrahovicích nebudou, tvrdí Ministerstvo vnitra
ilustrační foto internet

 

Osadní výbor Vrahovice se obrátil na vedení města Prostějova s dotazem, zda je pravdou, že jedna z tamních ubytoven byla jejími provozovateli nabídnuta Ministerstvu vnitra České republiky pro případné ubytování migrantů. Informace vzbudila velkou pozornost obyvatel. Město Prostějov se proto obrátilo dopisem na ministerstvo vnitra s dotazem, jestli je tato informace skutečně pravdivá. Podle ministerstva se ale nic takového neplánuje.

„Byli jsme magistrátem osloveni, zdali je pravdivá informace, že bychom ubytovali v ubytovně v Pujmanové ulici 683 ve Vrahovicích, kterou vlastní společnost DŮM Prostějov, s.r.o., cizince. Ministerstvo vnitra v tuto chvíli neplánuje otevření pobytového střediska pro žadatele o mezinárodní ochranu, ani otevření zařízení pro zajištění cizinců, nebo integrační středisko v uvedené ubytovně", sdělil magistrátu Tomáš Haišman, ředitel Odboru azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra. Zároveň upozornil, že pokud by mělo v budoucnu být některé toto zařízení v katastru města, je to zpravidla předem projednáváno s představiteli měst a obcí. (ber)

Komentáře

Viděl jsem už černocha v oblasti sídliště Hloučela, zajímavé, že má klíče od domu.......nikdy před tím jsem ho tam neviděl....

Poslat nový komentář