Uvítací tabule na vjezdech do města vzbuzují emoce

Uvítací tabule na vjezdech do města vzbuzují emoce
Foto MMP

Komise pro cestovní ruch a podporu podnikání doporučila radním umístit na vjezdech do města Prostějova nové vítací tabule. Podobné tabule již nějakou dobu slouží, ale čas si vybral svou daň a je proto třeba výměny. Návrh jejich podoby ale vyvolal řadu diskuzí. Lidem se nelíbí zejména barevné provedení.

K tomu se vyjádřil z pozice předsedy Komise pro cestovní ruch a podporu podnikání, která uvítací cedule navrhla a také jejich grafickou podobu schválila, Marek Moudrý. „Uvítací cedule má upozornit na město, do kterého se vjíždí. Má vzbudit pozornost a zájem. Je také silným marketingovým nástrojem v oblasti turismu. Aby plnila tyto funkce, měla by být zajímavá a originální,“ říká.

Grafické zpracování je podle Marka Moudrého třeba vnímat komplexně a bez emocí. Práce profesionálního grafika vychází ze symboliky a má silnou vazbu na Prostějov:

- jednoduché barevné řešení má zaujmout, text „Vítejte v Prostějově” splňuje krátké a výstižné sdělení (řidič má poměrně krátkou dobu k prohlédnutí/přečtení)

- znak vyjadřuje hrdost k historii města

- barvy zpracování vychází ze znaku města a budou v reflexním provedení (jako dopravní značky); hnědá barva odkazuje na úrodnou Hanou

- panorama budov orámované bílou linkou zdůrazňuje motiv v členitém pozadí (zeleň, budovy atd.)

- motivy reprezentují nejvýznamnější stavby Prostějova, které také tvoří panorama města (kostel Povýšení sv. Kříže, Národní dům, zámek, radnice); více motivů by příliš rozbilo grafiku jako celek

- cedule je tvarově ořezána, aby se zvýšila atraktivita celkového provedení.

Tabule budou umístěny v lokalitách ulic Brněnská, Dolní, Kostelecká, Plumlovská a u obchodního domu TESCO. (ber)

Komentáře

Nejlepší je cedule centrum u Domamyslic.To myslí které centrum?K ní bych přidal něco ztopořeného hahahahaha pak by to vyznělo centrum.......

Tak to zkuste vysvětlit s.Sokolové, která má tyto věci na starosti. Ale pokud si ji dobře pamatuji, tak nástěnky, mávátka, třepetálky, státní vlajky aj. bývaly její silnou stránkou, nedivil bych se, kdyby to sama po večerech nakreslila a vystříhala z papundeklu. A dojem máte sice správný, jen někteří z nás na to vzpomínají docela rádi :-)

JE ZVLÁŠTNÍ<, ŽE RADNICE TAJÍ JMÉNO AUTORA. STYDÍ SE ZA SVOU PRÁCI? JE NA NI NAOPAK HRDY ?
mám dojem, že tyto cedule spolu s se skříňkami názorné agitace, mávátky a třepetalkami patří už k minulosti, na kterou nevzpomínáme rádi.

Poslat nový komentář