Prostějov hledá vánoční strom! I letos bude mít jméno

Prostějov hledá vánoční strom! I letos bude mít jméno
ilustrační foto MMP

Máte na svém pozemku vhodný strom, který by ozdobil sváteční náměstí ve vánoční čas? Pokud ano, můžete se ozvat do konce měsíce října 2021. A pozor, opět pro něj budeme moci navrhnout jméno!

„Preferujeme smrk o výšce zhruba 15 metrů, který by byl rovně rostlý s rovnoměrnými větvemi do všech stran, aby byl ozdobou a součástí vánoční výzdoby náměstí,“ vzkazuje OSÚMM. Pokud by byl někdo ochoten darovat strom městu, své nabídky může zaslat poštou na adresu Odbor správy a údržby majetku města, Magistrát města Prostějova, Nám. T. G. Masaryka 130/14, 796 01 Prostějov.

Dominantu vánočních oslav na náměstí T. G. Masaryka mohou nabízet jak zdejší obyvatelé, tak i lidé z blízkého okolí. Stromy mohu nabízet také telefonicky, a to na čísle: 582 329 554 nebo 582 329 327, případně na e-mailové adrese: ludmila.horakova@prostejov.eu, nebo jaroslav.chromek@prostejov.eu.

„V loňském roce nesl smrk dárců z Lipové jméno Naděje, v roce 2019 to byl smrk Horáček z ulice Dr. Horáka v Prostějově, prvním pojmenovaným stromem byla v roce 2018 douglaska tisolistá z Vrahovic. Ta dostala jméno Charlotta-Sněhulka,“ uvedla náměstkyně Milada Sokolová s tím, že i letos budou lidé moci nominovat své návrhy. (ber)

Poslat nový komentář