Velikonoční stromečky budou opět zdobit centrum města!

Velikonoční stromečky budou opět zdobit centrum města!
ilustrační foto MMP

Náměstí T. G. Masaryka se "oblékne" do svátečního. Nazdobenými velikonočními stromečky. Tradice byla založena na Velikonoce roku 2014.

Děti ze škol, školek, center a skupin opět vyrobí pestrobarevné ozdoby, které okrášlí 74 stromků. Letos budou stromečky, od firmy Lesy města Prostějova, přivezeny na náměstí T. G. Masaryka 11. 4. 2022 a následně zdobeny.

S nápadem, jak okrášlit prostějovské náměstí na velikonoční svátky, původně přišla Jarmila Kocmanová. V roce 2013 navštívila Znojmo právě v době, kdy měli takto vyzdobené náměstí a vyfotila je. „Fota mi zaslala a obrátila se na mě, co by předsedkyni Okrašlovacího spolku města Prostějova, zda by bylo možné něco tak hezkého zavést i v Prostějově. Fota jsem vytiskla a s některými náměty, které jsem v té době měla, se obrátila na tehdejšího primátora, pana Pišťáka. Ten k vytištěným fotografiím napsal jediné: Souhlasím a podepsal se. Potom již vše šlo jako na drátkách. S pomocí odboru školství jsme se obrátili na mateřské i základní školy, zkontaktovala jsem Městské lesy a o rok později, v dubnu 2014, začala na prostějovském hlavní náměstí tradice, která trvá dodnes,“ zavzpomínala pro PvNovinky náměstkyně primátora Milada Sokolová. 

Do výroby velikonočních ozdob se pustí 18 mateřských škol - MŠ Moravská, Raisova, Smetanova, Květná, Partyzánská, A. Krále, Hanačka, Šárka, Dvořákova, Libušinka, Žešov, Rumunská, Mozartova, Fanderlíkova, sídl. Svobody, Husovo nám, Mánesova a Čechovice a také 8 základních škol - ZŠ Palackého, Kollárova, Jana Železného, Melantrichova, Majakovského, RZ a ZŠ Otty Wichterleho, Horáka, Valenty. Navíc se zapojí také Mateřská škola při Cyrilometodějském gymnáziu a ZŠ v Prostějově, SŠ, ZŠ a MŠ Komenského 10, SŠ, ZŠ a MŠ JISTOTA, Rodinné centrum Lodička, Dětská skupiny Hradčany a Dětské skupiny Andílci a Štístko. (ber)

Poslat nový komentář