Na svařák? I do Vinotéky Michálek!

Na svařák? I do Vinotéky Michálek!
ilustrační foto ber

Je tu sychravé období a tedy kalíšek dobrého, horkého vína nemůže uškodit. Recept na svůj vlastní svařáček má asi úplně každý. Víno, skořice, hřebíček, cukr, citron, někdo říká i voda, někdo ingredience míchá přímo s vínem. Zásadní je však víno.

"V žádném případě si svařák nevychutnáte, použijete-li krabicové nebo nějaké druhořadé víno. V lepším případě zjistíte, že vás víno zahřálo asi stejně jako káva nebo čaj, v horším případě vás ráno čeká bolest hlavy. Na svařák tedy volte víno lepší kvality a třeba i víno s obsahem alkoholu více než jedenáct procent. Koření, citron, případně cukr nemá výrazně měnit chuť svařeného vína, ale spíše ji podtrhnout," říká Michal Michálek ze Sudových vín ve Vrahovické ulici v Prostějově. I v letošním roce bude připravovat svařené víno z jednoho z červených sudových vín. Je jím Cabernet Sauvignon s obsahem alkoholu 14%. Tak přijďte ochutnat!

A studujete, záhy nás čeká soutěž s touto vinotékou! (ber)

 

Poslat nový komentář