První finálový duel prostějovské volejbalistky zvládly vítězně

ilustrační foto
ilustrační foto

Jak se očekávalo, přineslo první střetnutí finálové série UNIQA extraligy žen velmi zajímavou a kvalitní hru. Přestože favorizovaný tým VK AGEL Prostějov nakonec uhrál souboj bez ztráty setu, tým Olympu Praha byl zdatným soupeřem a vítězství bylo perně zasloužené.

Začátek utkání byl vyrovnaný, domácí Prostějov výborně blokoval, neměl potíže s přihrávkou, a tím pádem zvládl dobře i útok. Ani hostující Olymp však nehrál špatně a dokázal držet krok. Koncovku však domácí zvládli v poklidu a set dotáhly do vítězného konce. Druhá sada byla nesmírně vyrovnaná a oba týmy se střídaly ve skvělých bodových sériích. Domácí volejbalistky nakonec prokázaly větší zkušenost a zkoncentrovaly se natolik, že dokázaly v dramatickém závěru strhnout vítězství na svou stranu. Vyrovnaná byla i třetí sada, domácí úřadující mistryně zlomily odpor soupeřek až těsně před koncem. Celkově vyrovnaný duel dovedly k vítězství a ujaly se vedení i v sérii. Ta pokračuje už dnes, to je v sobotu 21. dubna, utkáním v Praze.

 

VK Prostějov – Olymp Praha 3 : 0 (25:17, 26:24, 25:20)       Stav série: 1:0. 

Sestava Prostějov: 

Velikiy, Monzoni, Kubínová, Horká, Hrončeková, Popovič, libero Chlumská. Trenér: Miroslav Čada. 

 

„V úvodním setu jsme neměli větší potíže, totéž platilo pro polovinu druhého. Potom hostující tým přitlačil podáním Kvapilové, dokázal nás opakovaně ubránit a tím se chytil, my jsme naopak znejistěli. Ve ztrátě koncentrace bych tady problém nehledal, soupeř nás prostě dostal pod tlak. Tuto sadu se nám povedlo získat trochu se štěstím, hlavně však holky nepřestaly bojovat a vybraly několik velice těžkých balónů. Rozhodly dva důležité míče za stavu 23:24, ve třetím setu jsme už pak byli opět herně jistější. Další vyrovnanou koncovku jsme nepřipustili. Celkově Olymp v dnešním utkání dobře přihrával, zatímco my jsme byli lepší v útoku a na bloku. Zítra musíme pozvednout svůj příjem, neboť ne vždy se podaří zápas takto zvládnout díky kvalitnímu zakončení z horší přihrávky,“ zhodnotil utkání trenér Miroslav Čada.

„První set byl docela v klidu, od poloviny druhého začal Olymp mnohem lépe podávat a celkově hrát o poznání rychleji. Měly jsme problémy, ale díky zkušenostem zvládly koncovku, podobně se nám povedl závěr dlouho vyrovnané třetí sady. Věděly jsme, že když soupeřkám dáme jen trochu prostoru, tak jej dokážou využít. Příště musíme hrát lépe, aby druhé utkání v Praze bylo pokud možno klidnější. Hodně bude záležet na našem vlastním výkonu,“ připustila kapitánka domácích Solange Soares.     

(red) 

Poslat nový komentář