VK Prostějov prohrálo doma s mistryněmi Švýcarska

VK Prostějov prohrálo doma s mistryněmi Švýcarska
ilustrační foto

Ani druhé utkání v rámci Champions League nepřineslo prostějovským volejbalistkám vítězství a kýžené body. V domácím souboji před naprosto vyprodanou halou Sportcentra podlehly švýcarskému týmu Voléro Curych 1:3.

 

VK Prostějov – Voléro Curych 1 : 3 (21:25, 12:25, 25:15, 15:25)

Sestava VK Prostějov: 

Horká, Monzoni, Popovič, Velikiy, Hrončeková, Smák, libero Chlumská – Kubínová, Artmenko, Tomášeková, Soares. Trenér: Miroslav Čada. 

 

Právě švýcarský tým považoval management VK Prostějov z nejhratelnější. V domácím utkání však tvrdě narazil na výborný celek, v jehož soupisce není ani jediná švýcarská hráčka a tvoří jej výhradně nejlepší hráčky Srbska. Ty prostějovský tým s výjimkou třetího setu jasně přehrály ve všech herních činnostech – v dobrém servisu, bezchybné přihrávce s účinným útokem i vynikající obranou na síti i v poli. Modřanky zvedly hlavu pouze ve třetím setu, kdy Švýcarky trošku přibrzdila krize v jinak výborně rozjetém duelu, který nakonec dotáhly ve čtvrté sadě do vítězného konce. „Gratuluji soupeři k zaslouženému vítězství. Hosté byli lepší než my, trochu jsme se jim vyrovnali pouze na podání a přihrávce. Jinak byl mezi oběma družstvy velký rozdíl, hlavně v souhře nahrávaček s útočnicemi a především na bloku,“ okomentoval utkání trenér Prostějova Miroslav Čada. 

V sobotu 10. prosince se VK Modřanská opět představí domácím fanouškům v utkání české UNIQA extraligy se Slávií Praha. Poté cestují prostějovské volejbalistky k dalšímu utkání Champions League do polských Sopot. Na půdě soupeře bude zisk bodů tvrdým oříškem.    

(red)

Poslat nový komentář