Vzpěrači z Hané bojují v ligových soutěžích

Vzpěrači z Hané bojují v ligových soutěžích
Foto vzpírání Haná, Julie Švecová
Další fotky: 
Vzpěrači z Hané bojují v ligových soutěžích
Vzpěrači z Hané bojují v ligových soutěžích
Vzpěrači z Hané bojují v ligových soutěžích

Vzpírání Haná z.s. je vzpěračský klub založený v roce 2016, registrovaný u Českého svazu vzpírání. Aktuálně má jedenáct členů, z toho pět aktivně závodících.

V sobotu 22.4. se účastnila trenérka klubu Vzpírání Haná z.s. Julie Švecová druhého kola první ligy žen ve vzpírání, která proběhla v Brně. Protože Haná zatím nemá dostatek členů, závodila za svůj mateřský oddíl TJ Bohemians Praha. Julie si na závodech dala osobní rekord v nadhozu a v olympijském dvojboji. Oddíl, za který závodila, ligu vyhrál. Sama se umístila na druhém místě ze všech ligových závodnic.

V sobotu 29.4. proběhne ve Zlíně druhé kolo ligy starších žáků, kam se trenérka vydá s nejmladším členem Vzpírání Haná, Honzou Dobrým. Ten, přestože vzpírá krátce, v prvním kole ligy žáků zvládl dát všechny soutěžní pokusy jako platné a vytvořit si tím nové osobní rekordy v trhu, nadhozu i dvojboji. Tyto rekordy překonal i na svých druhých závodech 15.4. v Plzni. Honza doufá, že na druhém kole ligy se mu podaří dosáhnout výkon, který mu zajistí účast na mistrovství republiky.

Protože klub zatím nemá dostatek žáků, hostuje Honza v lize za Holešov. Na mistrovství republiky starších žáků, které se koná 17.6. v Holešově, by ale již hrdě reprezentoval Vzpírání Haná z.s. Dosažení potřebného limitu je určitě reálné a trenérka věří, že se mu to příší sobotu podaří.

Tři další mladí závodníci z Hané se snaží dosáhnout na limity potřebné ke startu na mistrovství republiky juniorů, které proběhne až na podzim, a to 7.10., a daří se jim dosahovat stále lepších výsledků. Zlepšují se silově i technicky. Bližší informace o činnosti klubu najdete na https://www.facebook.com/vzpiranihana/. (red)  

Poslat nový komentář