Záchranka zasahovala v neděli odpoledne u dvou vážných nehod

Záchranka zasahovala  v neděli odpoledne u dvou vážných nehod
ilustrační foto ZZS

Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje přijala v neděli, krátce po třinácté hodině, informace o dvou vážných dopravních nehodách. Při obou byly vážně zraněny malé děti. 

Pomoc letecké záchranné služby z Olomouce a posádky výjezdového stanoviště v Přerově si vyžádala dopravní nehoda u obce Horní Moštěnice. "Záchranáři na místě ošetřili dvacetiosmiletého muže se zlomeninou klíční kosti a úrazem hlavy, který byl převezen do nemocnice v Přerově. U vážnějšího zranění pětiletého dítěte byla lékařem provedena stabilizace a napojení na umělou plicní ventilaci, poté dítě transportováno na oddělení urgentní příjmu Fakultní nemocnice v Olomouci. Letecky byla společně se zraněným přepravena na nutná preventivní vyšetření i těhotná matka," popsal první nehodu mluvčí olomoucké záchranky Zdeněk Hošák.

K další události na pomezí Zlínského kraje u města Kelč byly krátce před čtrnáctou hodinou vyslány posádky dvou sanitních vozidel z Hranic, včetně lékařské pomoci.  

"Hasiči po příjezdu na místo srážky zjistili, že došlo k nehodě osobních vozidel Volkswagen a Opel, a že jsou zraněny tři dospělé osoby a jedno dítě. Zraněným byla poskytnuta předlékařská pomoc a zraněné holčičce i posttraumatická pomoc.  Pro zraněnou holčičku byl povolán vrtulník, který ji transportoval do ostravské nemocnice s vážným poraněním břicha, ostatní zranění byli odvezeni do nemocnice sanitkami, " dodal k nehodě mluvčí zlínských hasičů Roman Žemlička. (ber)

Komentáře

Co maji tyto zpravy spolecneho s Prostejovem? To je uroven

Poslat nový komentář