Doktor Pavel Holík mění status. Zachraňovat životy ale bude dál

Doktor Pavel Holík mění status. Zachraňovat životy ale bude dál
ilustrační foto ZZS

MUDr. Pavel Holík. Sběratel umění, milovník rychlých aut, prostějovský zastupitel, poslanec, ale především lékař, který u Záchranné zdravotnické služby působí již od roku 1991, kdy po vystudování všeobecného lékařství na Univerzitě Palackého v Olomouci a praxi lékaře oddělení ARO, nastoupil na pozici ordináře rychlé zdravotnické pomoci.

Vzhledem ke třem úspěšně složeným atestacím z anesteziologie a urgentní medicíny působil několik let v soukromé praxi jako anesteziolog a během dalších let také jako ředitel Zdravotnické záchranné služby na územním odboru Prostějov. Na jejím vybudování a vytvoření prvního zázemí samostatné ZZS se podílel nezapomenutelnou měrou. Od června roku 2010 ovšem záchrannou službu opustil a nastoupil na post poslance Parlamentu ČR. Přestože ve volných dnech dále působil jako anesteziolog, práce v terénu mu chyběla, a proto jeho kroky na podzim roku 2017 vedly zpět na výjezdovou základnu v Prostějově. Mimo tuto profesi působil také jako zastupitel a radní Olomouckého kraje, člen správní rady VZP, předseda podvýboru pro vzdělávaní Poslanecké sněmovny a též místopředseda zahraničního výboru Poslanecké sněmovny.

Po poctivě odpracovaných letech ho od února tohoto roku čeká zasloužený důchod a jako kmenový zaměstnanec Zdravotnické záchranné služby končí. Ovšem doktora Holíka budete moci i nadále vídat v sanitním vozidle, jelikož uzavřel dohodu o pracovní činnosti, a bude tak párkrát do měsíce působit na výjezdové základně Prostějov - záchranná služba je prostě srdcová záležitost.

Sám však říká, že se těší i na klidné dny strávené s manželkou na své chalupě na jižní Moravě.

Děkujeme za 30 let v terénu, pane doktore, a přejeme spokojenou penzi a pevné zdraví! (red)

 

Komentáře

Držím Ti palce, at´se Ti i v důchodu daří, dík za vybudování, zviditelnění a pozvednutí ZZS okresu Prostějov. Jarek

Poslat nový komentář