Zachránili ho létající doktoři. Teď jim přišel poděkovat

Zachránili ho létající doktoři. Teď jim přišel poděkovat
ilustrační foto ZZS

Minulý týden se na základně VZ Hněvotínská ukázal pacient, u kterého došlo ze dne 26.5. k náhlému bezvědomí. Na místo události tak operační středisko ihned vyslalo leteckou záchrannou službu ve spolupráci s pozemní posádkou RZP z Olomouce.

Po příjezdu na místo pacientovi diagnostikovali srdeční zástavu a byla nutná kardiopulmonální resuscitace. U muže byl během pár minut znova obnoven srdeční rytmus a po stabilizaci zdravotního stavu a celkovém zajištění byl transportován do Fakultní nemocnice Olomouc na oddělení urgentního příjmu.

Pan Jiří bojoval nadmíru statečně a během pár dnů byl propuštěn z nemocnice zcela bez neurologického deficitu. Takzvaně "po svých"  přišel na základnu s poděkováním za záchranu života. Setkal se s Mudr. Lysákem, který zasahoval na místě události. „Bylo to veliké překvapení pro všechny, takové informace vždy rádi slyšíme, jsou vzácné a vždy nás dojmou. I přes to, že pouze děláme svoji práci, mockrát děkujeme za Vaši návštěvu, milá slova a poděkování, pane Jiří, a přejeme Vám hodně zdraví do následujících let,“ doplnila tisková mluvčí záchranky Lucie Urbanová. (red) 

Poslat nový komentář