Prostějovská sokolovna hostila Memoriál Gustava Frištenského a Přebor ČR Sokolů

Prostějovská sokolovna hostila Memoriál Gustava Frištenského a Přebor ČR Sokolů
Foto zapaspv.cz

V rámci Memoriálu Gustava Frištenského, jehož součástí byl i Přebor ČR Sokolů, se v prostějovské sokolovně představilo 138 závodníků z šestnácti oddílů z Česka a Slovenska. Barvy Prostějova pak reprezentovalo čtrnáct zápasníků.

V kategorii přípravky A se představili tři zástupci prostějovského Sokola, do třiceti kilogramů to byli Václav Semický a Martin Vychodil. První jmenovaný obsadil celkově šesté místo, druhý skončil o dvě pozice pod ním na šesté příčce v rámci celého Memoriálu, ovšem mezi Sokoly brali druhé a čtvrté místo. Třetím zástupcem v přípravce A, ovšem do dvaašedesáti kilogramů, byl Mikuláš Výmola, který vybojoval bronz, který platil jak v celkovém hodnocení, tak mezi Sokoly.

Nejvíce Prostějovanů se pak představilo v kategorii přípravky B, konkrétně zde nastoupilo sedm prostějovských zápasníků. Ve skupině do sedmadvaceti kilogramů zápasili Martin Svoboda a Lukáš Bujnoch, ti skončili těsně za sebou, Svoboda obsadil páté místo a Bujnoch šesté, v rámci Přeboru Sokolů na tom ale byli lépe, skončili třetí a čtvrtý. Zlato pak v kategorii do devětadvaceti kilogramů vybojoval Adam Lajčík. Petr Řehůřek mezi zápasníky do třiatřiceti kilo obsadil v hodnocení Memoriálu sedmou pozici, v rámci Přeboru však byl bronzový. V konečném hodnocení čtvrté místo obsadili shodně Pavel Kolář a Jakub Kočí, první do třiatřiceti a druhý do devětatřiceti kilogramů, mezi Sokoly ovšem skončili na první příčce. Zlatem se pak v kategorii zápasníků do padesáti dvou kilo blýsknul Michal Vychodil.

V rámci bojů v přípravce C měl Prostějov čtyři želízka v ohni. Ema Pelikánová a Vít Kolář obsadili v kategorii do dvaceti kilogramů v celkovém hodnocení druhé a třetí místo, v hodnocení Přeboru na tom však každý byl ještě o jednu příčku lépe. V kategorii do dvaadvaceti kilo byl v rámci celého Memoriálu Richard Zbořil pátý a Sebastián Výmola obsadil ve rámci bojů do třiceti kilo čtvrtou pozici, v rámci Přeboru však první jmenovaný bral bronz a druhý stříbro.

V konečném hodnocení Přeboru ČR Sokolů se Prostějov umístil na druhé pozici devět bodů za Sokolem Hnidousy Motyčín a jeden bod před Hodonínem.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář