Prostějov rozzáří další květinové záhony

Prostějov rozzáří další květinové záhony
ilustrační foto
Další fotky: 
Prostějov rozzáří další květinové záhony

 

Prostějovská radnice pokračuje ve zkrášlování ulic města. V Rejskově ulici a na Petrského a Přikrylově náměstí bude upravena veřejná zeleň. Radní na své poslední schůzi doporučili zastupitelstvu schválit rozpočtové opatření ve výši půl milionu korun na výsadbu z Fondu zeleně. 

„Dlouhodobě usilujeme o zlepšení životního prostředí ve městě. V uvedených lokalitách na pozemcích města budou vysazeny nové záhony s trvalkami a keři. V celkové částce je obsažena cena za rostlinný materiál, výsadbu, práci, výměnu zeminy a likvidaci odpadu," uvedla náměstkyně primátora Ivana Hemerková.

V letošním roce město investovalo nemalé peníze do úprav veřejného postranství a zeleně. Například v Krokově ulici za posledním cihlovým domem u křižovatky s Rumunskou nechalo vymýtit přestárlé a přerostlé jalovce a vysadit zde několik venkovních ibišků. Tamním obyvatelům se změna líbí. „Pod těmi jalovci byl strašný nepořádek a dokonce tam občas přespávali bezdomovci. Zahradníci celý prostor vyčistili, zaseli trávu a trávníky pravidelně ošetřovali postřikem kvůli plevelu. Taky stromky zalévali a některé z nich dokonce již letos vykvetly,“ poschvalovala si jedna z obyvatelek ze sousedství.

(jg, ok)

Poslat nový komentář