Plán údržby místních komunikací je na tuto zimu sestaven

Plán údržby místních komunikací je na tuto zimu sestaven
ilustrační foto FCC group

Nadcházející zimní období vyžaduje obnovu plánu zimní údržby komunikací města, radní proto na svém jednání probírali nový plán pro údržbu místních komunikací.

„Plán zimní údržby zpracovala společnost FCC Prostějov, s.r.o. a je zpracován tak, aby v I. pořadí důležitosti byly zprovozněny úseky místních komunikací, na kterých je vedena městská hromadná doprava, včetně hlavních tahů na komunikacích v majetku města, dále úseky chodníků s velkou frekvencí pohybu obyvatel a zastávky městské hromadné dopravy,“ nastínil 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil, který doplnil další pořadí důležitosti údržby:

„Následně jsou ve II. a III. pořadí zprovozněny ostatní komunikace, chodníky, aleje, přechody pro chodce a ostrůvky. U chodníků pořadí důležitosti vychází z potřeb obyvatel k zabezpečení přístupu k zastávkám městské hromadné dopravy, na vlakové a autobusové nádraží, k nemocnici, obchodům a podobně.“

Tento dokument se schválením Radou města Prostějova stává závazným pokynem pro zimní údržbu místních komunikací v Prostějově, kterou bude zabezpečovat společnost FCC Prostějov, s.r.o., dle platné smlouvy a legislativy. (red)

Komentáře

A budou to místní komunikace kolaudované nebo i ty bez?Ty jsou také v majetku města.

Poslat nový komentář