Do semifinále Zlatého Amose postoupil Libor Mitana!

Do semifinále Zlatého Amose postoupil Libor Mitana!
Foto Zlatý Ámos

Do třicátého prvního ročníku ankety o nejoblíbenějšího učitele České republiky nominovali žáci a studenti v našem regionu hned tři pedagogy. Vendulu Kosinovou ze ZŠ a MŠ Olšany u Prostějova, Janu Suchánkovou z Obchodní akademie Prostějov a Libora Mitanu ze ZŠ Němčice nad Hanou. Posledně jmenovaný postoupil do semifinále, které se uskuteční v pondělí 11. března 2024 v Senátu PČR.

Zda postoupí do finále, ukáže jeho souboj s dalšími šestnácti semifinalisty. Do boje Libora Mitanu musí jeho žáci vyzbrojit třemi věcmi, o nichž si myslí, že by mu pomohly semifinále nejen "přežít", ale také vyhrát. Věci by měly především dokumentovat vzájemný vztah s učitelem. Co to bude, je jen na nich, jejich fantazii a nápadech. Kandidát pak musí v průběhu pěti minut porotě vysvětlit význam věcí, kterými ho žáci vybavili.

Pokud bude Libor Mitana úspěšný, čeká ho 22. března finálový boj o titul nejvyšší.

A co o kantorovi napsali v nominaci jeho žáci?

„Pana učitele Mitanu bychom chtěli nominovat, nebot je vstřícný, obětavý, milý a prostě dokonalý. Nyní je třídním učitelem 6. třídy. Učí informatiku, se kterou exceluje v celé škole, a to jako správce sítě. Dále učí zeměpis, se kterým dostal ocenění Olomouckého kraje za přípravu zeměpisných olympiád, a to hned dvakrát. Nejvíce ho baví matematika, kterou má velmi rád, a proto s ní i přijímačkami pomáhá ve svém volném čase. Hraje fotbal, zajištuje zápasy pro mladé fotbalisty, výlety pro žáky a učitele. Má rád svůj řád a spravedlnost. Jednoduše řečeno, když si nevíš rady, neumíš najít správnou učebnu, nejde se ti přihlásit na počítač, nedokážeš si poradit se zapeklitými příklady nebo chceš jet jen na výlet, jdi jedině za panem učitelem Mitanou.“ (ber)

Poslat nový komentář